Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Podcast: Myslivec k vraždě přítelkyně použil nůž, paličku i pušku. Policii chtěl zmást cizím DNA

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
21. září 2023
05:00

V březnu roku 2014 žil myslivec Miroslav Polcar se svou přítelkyní Kateřinou v rodinném domku v pardubické části Nové Jesenčany. Pár se ale často hádal a jedna z jejich rozepří skončila strašnou tragédií. Polcar se přestal ovládat a partnerku zavraždil brutálním způsobem. Druhý den tělo ukryl a pak týdny předstíral, že po ženě pátrá.

Vražda se odehrála 5. března 2014. Podle pozdější Polcarovy výpovědi mezi partnery začalo docházet k hádkám poté, co se Kateřina k příteli přestěhovala. Údajně mu lhala a měla mít dluhy. Osudný den byli Polcar i jeho přítelkyně pod vlivem alkoholu a opět se pohádali. Kateřina měla prý partnerovi říct, že ho má plné zuby, a že se odstěhuje. U toho měla údajně držet nůž a příteli naznačit, že ho chce bodnout. 

Video  Insta Crime Podcast: Myslivec k vraždě přítelkyně použil nůž, paličku i pušku.  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

Polcar vzal jiný nůž a začal běsnit, nejprve Kateřinu osmkrát bodl a následně vzal paličku a tou ji praštil do hlavy tak silně, že se mu nástroj v ruce rozpadl. Po ráně se žena skácela k zemi. „Přestal jsem se ovládat, vzal jsem paličku a udeřil jsem ji,“ popsal později vrah. Jenže ani to mu nestačilo, protože pak šel do trezoru, kde měl uložené zbraně, vzal si pušku ptáčnici a střelil ji dvakrát do spánku. Údajně proto, že už jí nebylo pomoci, a on nechtěl, aby ji to bolelo.

Tělo pak Polcar velmi pečlivě ukryl, jako myslivec dobře znal lesní terén a dokázal najít odlehlé místo. Na policii následně nahlásil, že Kateřinu pohřešuje. Polcar navíc chtěl zmást kriminalisty tím, že požádal cizího muže, zda by mu nenadepsal obálku a nepřilepil na ni známku. S dopisem pak odjel do Kolína, odkud ho poslal Kateřininým rodičům. Uvnitř byl ženin občanský průkaz. Právě tento krok však nakonec dopomohl k odhalení vraha. Policisté podle DNA na obálce našli muže, který obálku nadepsal, a ten identifikoval Polcara jako toho, kdo ho o to požádal.

Další detaily o tomto případu, včetně toho, jak Polcar z vazby prodával dům, kde vraždil, se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání