Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Radek na automatech prohrál půl milionu. Z pomsty pak zavraždil rodiče expřítelkyně

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
26. října 2023
05:00

Podnikatelé Ondřej a Dana M. žili v Albrechticích v Moravskoslezském kraji. Život se jim zásadně změnil, když jim jejich dcera představila nového přítele Radka Větráka. Ten se vetřel do rodiny a začal zneužívat dobroty starších manželů. Nakonec je okradl o půl milionů korun, které prohrál na automatech. Když se na vše přišlo, Ondřeje a Danu chladnokrevně zavraždil.

Větrák působil jako sympatický mladý muž, a tak si ho rodiče jeho přítelkyně rychle oblíbili. Začal s nimi jezdit na dovolené, a dokonce nastoupil do rodinné firmy jako praktikant.

Video  ICP - Radek Větrák  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

Brzy se z něj ale vyklubal násilník, zloděj a hlavně vrah. Po dvou letech vztahu se dcera rodičům přiznala, že ji mladík psychicky a fyzicky týral. Manželé si také po čase všimli, že na nich dceřin přítel parazituje a zneužívá jejich dobroty. To bohužel nebylo vše. Větrák zašel až tak daleko, že skoro tchánovi vybral z účtu půl milionu korun, které následně prohrál na automatech.

Ondřej na krádež přišel a peníze se rozhodl po Větrákovi vymáhat soudně. Přítelkyně se s ním rozešla a nechala ho policií vykázat z jejího bytu. Větrák se najednou ocitl bez peněz a bez domova a rozhodl se, že se pomstí naprosto odporným způsobem.

Dopoledne 10. března 2013 se vydal do domu manželů v Albrechticích, kam se vloupal a čekal na své oběti. Nejprve se vrátila maminka jeho bývalé přítelkyně. Tu napadl nožem ve sklepě. Pak dorazil i Ondřej M. a Větrák na něj zaútočil. Deseti ranami zasáhl srdce, plíce, játra a ledvinu. V domě uklidil a ukradl cennosti i automobil BMW, kterým odjel za dcerou zavražděných a přespal u ní. Dívka později uvedla, že jí to bylo nepříjemné, ale měla z něj strach.

Druhý den Větrák odjel zpět do Albrechtic, zřejmě aby se zbavil těl, před domem už na něj ale čekala policie.

Další podrobnosti o tomto hrozném případu se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání