Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zmizení syna generála, brutální vraždy mladých dívek nebo podivnosti kolem Škrlové. Toto jsou nejposlouchanější díly Insta Crime Podcastu!

  • Autor: pdc,icp,pma,jel - 
    28. 12. 2023
    05:00

    Konec roku vybízí k balancování a hodnocení uplynulých měsíců. Za rok 2023 moderátorky Tereza a Petra vydaly více než pět desítek epizod Insta Crime Podcastu, který se zaměřuje na kriminální případy z České republiky. V tomto článku vám přinášíme ohlédnutí za sedmi nejposlouchanějšími díly.

  • 1.Terezu (†16) kamarád zavraždil, znásilnil a nechal pohozenou u potoka

    Tomáš Beran zavraždil Terezu (†16). Tomáš Beran zavraždil Terezu (†16). | Foto Blesk - David Malík a archiv

    První díl letošního roku se moderátorky podcastu zaměřily na případ, který se odehrál na podzim 2005 v Číčovicích u Prahy.  27. října večer poslala matka svou šestnáctiletou dceru Terezu do obchodu. Po cestě domů se měla teenagerka ještě chvíli zdržet venku. Ve smluvený čas se ale domů nevrátila a rodiče si o dceru začali dělat starosti.

    Po třech týdnech intenzivního pátrání objevil policejní pes na poli mezi Malými a Velkými Číčovicemi lidskou ruku. Později byly nalezeny i další části lidského těla, které, jak potvrdily testy DNA, patřily pohřešované Tereze. K brutální vraždě se doznal dívčin kamarád Tomáš Beran.

    Ten Terezu osudné noci doprovázel domů. Tam ale dívka už nikdy nedorazila. Beran jí bodl nůž do srdce, ten se ale ohnul, a tak vrah dívku začal škrtit a bodat do krku. Pak dívku odtáhl k potoku, kde jí šlápl na hrudník a držel ji pod vodou, dokud se neutopila. Mrtvé tělo pak Beran znásilnil a nechal pohozené u potoka. O dva dny později se k němu ale vrátil, rozřezal ho a části zakopal. Od soudu Beran odešel s trestem odnětí svobody 13,5 roku.

    Video  Insta Crime Podcast: Brutální vražda Terezy (†16). Kamarád její tělo zneužil.  - pdc, icp, Marek, Chebotareva
    Video se připravuje ...

  • 2.Sestřičky Báru a Kristinu otec neviděl roky. Jsou s matkou u Svědků Jehovových?

    Pavel Burda pátrá po svých dcerách od roku 2015. Pavel Burda pátrá po svých dcerách od roku 2015. | zdroj Pavel Burda

    Posluchače, čtenáře i diváky zaujala v uplynulém roce i podcastová minisérie Kde jsou? V té se autorky pořadu věnovaly případům pohřešovaných osob, které se do dneška nepodařilo vypátrat, či není znám jejich vrah. Jedním z takových je i zmizení sestřiček Kristiny a Báry Burdových.

    Ty jejich otec Pavel Burda viděl naposledy na začátku srpna roku 2015. Mladší Barunce slíbil, že ji odvede v září prvně do školy, ale od té doby se po dívenkách slehla zem. Jak Burda popsal Blesku v exluzivním rozhovoru, je přesvědčen, že za zmizení jeho dcer je zodpovědná jejich matka. 

    „Bývalá partnerka nechala starý život za sebou. Od všech se odstřihla a nové kamarády si našla u svědků Jehovových,“ popsal Burda jejich rozvod a následnou změnu v chování matky Barunky a Kristinky. Podle otce žena s dcerami zmizela do zahraničí a nemá žádné indicie o tom, kde se dívky nachází.

    Video  Kde jsou? Setry Burdovy mají být údajně u svědků Jehovových!  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
    Video se připravuje ...

  • 3.Co se stalo s malou Valerií? Babička ji naposledy viděla zbitou

    Policie dál pátrá po zmizelé Valerii. Policie dál pátrá po zmizelé Valerii. | Policie ČR

    Valerie Kvasničková se narodila v listopadu roku 2011. Šťastné dětství ji ale bohužel nepotkalo. Krátce po narození jí zemřel v pouhých 25 letech tatínek a její matka tak zůstala sama na čtyři malé sourozence. Ti ji byli později soudem odebráni a do péče je dostala jejich babička, matka zesnulého otce.

    Ani tam ale nenašla zřejmě malá Valerie klid. „Obličej měla celej poškrábanej, ret natrženej, monokl pod okem. Byla špinavá a zapáchala močí,“ popsala před časem druhá z dívčiných babiček, která Valinku se sourozenci potkala v Praze.

    Naposledy byla holčička prokazatelně viděna na podzim roku 2017. Její zmizení bylo ale matkou a další příbuznou nahlášeno až o tři čtvrtě roku později. Podle výpovědí Valinčiných sourozenců je jejich babička Soňa měla opakovaně bít, nejvíce však nejmladší holčičku. Za minulého režimu byla navíc seniorka odsouzena za týrání vlastních dětí, kterým měla způsobit otřes mozku či otevřené zlomeniny. Policii se dodnes nepodařilo vypátrat, co se s Valerií Kvasničkovou stalo.

    Video  Kde jsou? Valerii Kvasničkovou brutálně týrala babička.  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
    Video se připravuje ...

  • 4.Otřesný mord z Jihlavy: Petru (†15) vyhodili z okna, pak ji škrtili a šlapali po hrudníku!

    Školačka Petra Školačka Petra | Foto Blesk – Jiří Čada a Facebook

    Další z hojně poslouchaných epizod byla ta z 30. března. V ní se moderátorky podívaly na jeden z nejbrutálnějších případů posledních let. Teprve patnáctiletá Petra v pátek 15. března roku 2013 sdělila rodičům, že jde za kamarádkou Hanou. Krátce poté ale vyrazila na diskotéku v Jihlavě. Tam se potkala s o čtyři roky starším Michalem Kisiovem, který jí pár hodin na to vzal brutálním způsobem život.

    Petra se přesunula ke Kisiovi domů, kde se svým známým měla mít sex. Dívka měla údajně mladíkovi vyhrožovat, že jej udá za znásilnění na policii. Na to konto Kisiov prý ze strachu vyhodil Petru z okna. Ta ale pád z jedenáctimetrové výšky přežila. Kisiov na místo zavolal své dva kamarády a Petru odvlekli zpět do bytu. Tam ji škrtili rukama, kabelem od počítače a šlapali jí na hrudník v motorkářských botách. Nebohou Petru nakonec jeden z Kisiovových kumpánů uškrtil textilním páskem.

    Za vraždu od soudu Kisiov odešel s 25 lety odnětí svobody. Jeho přítel Tomáš Zavřel byl odsouzen na 24 let. Jakub Doležal byl za napomáhání k vraždě poslán do vězení na čtyři roky.

    Video  Mučivá smrt mladičké Petry (†15) z Jihlavy. Michal ji po sexu vyhodil z okna!  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
    Video se připravuje ...

     

  • 5.Co se stalo s krásnou Danielou? Po maturitě záhadně zmizela z Karlova mostu

    Před 27 lety zmizela na Karlově mostě osmnáctiletá Daniela. Před 27 lety zmizela na Karlově mostě osmnáctiletá Daniela. | Blesk, Profimedia

    Psal se pátek 19. dubna 1996. Tehdy osmnáctiletá Daniela Kýrová složila písemnou část maturitní zkoušky a chtěla si s kamarády trochu povyrazit. V plánu měli zajít na rockový koncert v centru Prahy, bohužel už ale na ně nezbyly lístky, a tak se skupinka přesunula na nedaleký Karlův most. 

    Tam během večera popíjeli a bavili se. Nakonec zůstala už pouze Daniela a její kamarádi Honza K. a František H. Kolem půlnoci se dívka omluvila s tím, že si musí odběhnout na toaletu a vydala se přes most směrem na Kampu. Honzovi a Františkovi nechala na místě kabelku a další věci, takže kamarádi čekali, že se brzy vrátí. Od té chvíle ale mladou studentku nikdo nespatřil.

    Mladíci se snažili Danielu najít, ale marně. Dívčiným zmizením se v průběhu let zabýval i Interpoll. Existují teorie, že se krásná dívka, která se dokonce zúčastnila soutěže Miss ČR, mohla stát obětí obchodu s lidmi. To se ale policii nepodařilo potvrdit, a Danielino zmizení tak zůstává i po více než 27 letech záhadou.

    Video  Kde jsou? Krásná Miss zmizela přímo z Karlova mostu.  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
    Video se připravuje ...

  • 6.Jakuba (†9) policie a rodina hledala týdny. Chlapečka zavraždil pedofil Novák

    Jakuba (†9) znásilnil a zavraždil pedofil Novák. Jakuba (†9) znásilnil a zavraždil pedofil Novák. | Reprofoto FTV Prima

    Čtenáře a posluchače Insta Crime Podcastu zaujal i otřestný případ z Havlíčkova Brodu, který se odehrál v květnu roku 2008. Tam si na dětském hřišti vyhlédl slovenský pedofil devítiletého Jakuba Š.

    Novák chlapci nakukal, že má doma počítačové hry a rád mu je ukáže. Na ubytovně mu je pak skutečeně ukázal, chvíli na to ale malého Jakuba začal osahávat. Školáčka nakonec znásilnil a nakonec uškrtil. Jeho tělíčko pedofil pohodil v lese a narychlo zaházel větvemi. 

    Policie začala zmizení Jakuba, který byl shodou okolností synem brigádního generála Hynka Blaška, ihned vyšetřovat. Přibližně měsíc po vraždě byl Novák, který byl už v minulosti dvakrát trestán za pohlavní zneužití dítěte, zadržen. V únoru 2009 byl vrah Královohradeckým krajským soudem odsouzen na doživotí.

    Video  Insta Crime Podcast: Jakuba (†9) znásilnil a zavraždil pedofil Novák.  - pdc, icp, Červený, Chebotareva
    Video se připravuje ...

  • 7.Minisérie o kuřimské kauze: Barbora Škrlová jako Adam tvrdila, že ji otec prodával pedofilům!

    Barbora Škrlová jako Adam v Norsku Barbora Škrlová jako Adam v Norsku | Ondřej Požár

    Během léta čtenáře a posluchače moderátorky zasvětily do spletité kuřimské kauzy. Ta otřásla Českem v květnu roku 2007 a na ohavnosti, které se uvnitř domu v Kuřimi děly, se přišlo jen náhodou. Soused osudného dne testoval dětskou chůvičku a podařilo se mu zachytil záběry týraného a svázaného dítěte.

    Důležitou osobou v celé kauze hrála i Barbora Škrlová, která s týranými chlapci Ondrou a Jakubem žila pod jednou střechou u Kláry Mauerové, matky obou hochů. Po odhalení týrání byla Barbora Škrlová coby Anička umístěna i s Ondřejem a Jakubem do brněnského Klokánku. Odtud ale utekla a přes známé zmizela do zahraničí, kde se začala vydávat za 13 letého chlapce Adama. Ve škole v Norsku pak Škrlová jako Adam začala tvrdit, že ji její tehdejší „otec" Martin Fahrner sexuálně zneužíval a prodával pedofilům. 

    Zajímá vás celé pozadí kuřimské kauzy a také osudy a životy jednotlivých aktérů? Poslechněte si devítidílnou minisérii, která je dostupná ve všech podcastových aplikacích, na webu Blesk.cz či na YouTube.

    Video  Kuřimská kauza, díl 6: Z Aničky Škrlové se stal Adam.  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
    Video se připravuje ...

  • 8.Galerie článku

krapotkin ( 28. prosince 2023 12:27 )

Ono to dneska ještě někoho zajímá ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání