Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na doživotí: Lesní vrah Kalivoda plánoval vystřílet vagon metra. Den před zadržením chtěl znovu vraždit!

Autor: VaB - 
21. prosince 2023
13:13

Vyšli si do lesa, za nimi se objevil muž a několika výstřely z pistole je zastřelil. Viktor Kalivoda si své oběti vybíral naprosto náhodně. Tři dny po prvním vraždění zabil ještě muže v lesích na Kladensku. K činům se přiznal, ale u soudu prohlašoval, že ho k tomu donutila Olga Hepnarová. Jak to bylo s nechvalně proslulým lesním vrahem, se dočtete v novém dílu seriálu Na doživotí. 

Čtyřleté strádání, několik pokusů o sebevraždu, ze kterých nakonec začal vraždit. Viktor Kalivoda se před rokem 2005 pokusil několikrát o sebevraždu, ani jednou to nedokázal. Prý mnohokrát stál na Nuselském mostě. Poté přemýšlel, že se zastřelí, nakonec se ale rozhodl vraždit. „Vedlo mě k tomu to, že prostě nemám nějak budoucnost v partnerských vztazích,“ upřesnil.

Vydal se proto 13. října 2005 do lesů u Nedvědic na Brněnsku. František (†70) s Emílií (†64) si vyšli na dříví, v jednu chvíli se ale za nimi objevil Kalivoda a několikrát vystřelil. Manželský pár zastřelil, když pak leželi na zemi, střelil každého z nich Kalivoda ještě jednou do hlavy. Po dvojnásobné vraždě se ubytoval v hotelu, odkud si naplánoval další

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání