Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Podcast: Doufám, že holky budou chtít zjistit, kdo je jejich táta, říká otec pohřešovaných sester

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, pma - 
31. ledna 2023
05:00

Dvaačtyřicetiletý Pavel Burda pátrá po svých dcerách už několik let. Naposledy dnes desetiletou Kristinu a čtrnáctiletou Báru viděl na začátku srpna roku 2015.  Dívky by se údajně měly zdržovat s matkou Jaroslavou, která si v současnosti nechává říkat Jennifer Chandler nebo Jennifer Kandlerová. Ta se před lety přidala ke Svědkům Jehovým a s otcem holčiček postupně zcela utnula veškerý kontakt. Více prozradil v minisérii Kde jsou?

„Já jsem v minulosti míval kavkazského ovčáka a rozhodl jsem se, že ho nechám ostříhat. Jaroslava tehdy stříhala psy, tak jsem se k ní na doporučení objednal,“ popisuje v bonusové epizodě podcastové minisérie Kde jsou? Pavel Burda (42).

Mezi dvojicí přeskočila jiskra a po několika schůzkách se z Pavla a Jaroslavy stali partneři. Po několika měsících společného soužití přišla překvapivá zpráva. „Jaroslava začala mít nějaké zdravotní komplikace a vypadalo to na slepé střevo, později se ale ukázalo, že je na cestě malá Barunka,“ vypráví dál o  začátcích vztahu Burda.

Video  Kde jsou? Zmizelé Kristinka a Barborka. Otec je chce zpět  - Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Důvod neshod byl vstup do sekty

Čas plynul a rodina se po třech letech od narození prvorozené Barbory rozrostla o dalšího člena, malou Kristinku. Půl roku po jejím narození se ale manželé Burdovy rozvedli. Příčinou jejich odcizení se podle vyprávění otce stal vstup Jaroslavy ke Svědkům Jehovovým.

„Nemohli jsme u nás doma slavit Vánoce ani narozeniny. U příbuzných to nějak tolerovala, ale tvrdila, že to není správné,“ přibližuje detaily názorových neshod muž. Po rozvodu se s matkou svých dcer dokázal chvíli domluvit, než se rozhodla utnout veškerý kontakt. V srpnu roku 2015 viděl Pavel Burda své dcery naposledy.

Otec doufá ve šťastný konec

„Bývalá partnerka nechala starý život za sebou. Od všech se odstřihla a nové kamarády si našla u Svědků Jehovových,“ myslí si Pavel Burda. Kristina ani Barbora nemají pas a uvnitř sekty se dívkám zřejmě ani dostává povinné školní docházky. „Nemám představu, co za ty roky holky umí nebo neumí,“ smutní Pavel Burda. 

Přesto ale doufá, že až dcery dospějí, budou chtít pátrat po svém otci a společně se všichni zase setkají.

Více detailů se k případu zmizení sester Burdových dozvíte ve druhé epizodě podcastové minisérie Kde jsou? V bonusovém díle druhé epizody vám moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza Prošková a Petra Macháčková přináší celý rozhovor s otcem pohřešované Barbory a Kristiny, Pavlem Burdou.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání