Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podcast: Co se stalo s Míšou Muzikářovou? Detaily smutného zmizení dívky z Ústí

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
16. ledna 2023
05:00

Zmizení Míši nahlásila její matka Eva 11. ledna 2017. Dívenka ani její tělo se dodnes nenašly a policie nakonec musela případ odložit. Podrobnosti ohledně celého případu se dozvíte v nové podcastové minisérii Kde jsou?, která se bude věnovat zmizelým dětem a kterou si pro vás připravily moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza Prošková a Petra Macháčková.

Na začátku roku 2017 bylo Míše teprve 12 let, když 11. ledna její matka Eva ohlásila na policii v Ústí nad Labem, že pohřešuje svou dceru. Dívka byla samostatná a bezproblémová, a proto bylo neobvyklé, že nepřišla včas domů.

Osudný den matka odcházela do práce v pět hodin a předpokládala, že její dcera spí u sebe v pokoji. Osobně ji ale nekontrolovala. Míša ten den do školy nedorazila. Policie začala po dívce ihned pátrat a později se k nim připojili i kolegové z Německa. Holčičku se jim ale najít nepodařilo.

Video  Kde jsou? Co se stalo s Míšou Muzikářovou? Detaily smutného zmizení dívky  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Kriminalisté vyslechli příbuzné i spolužáky a zaměřili se i na její matku. Ukázalo se totiž, že v době zmizení dívenky její matka silně holdovala alkoholu a veřejně projevovala sympatie k nacismu. „Veřejně projevila sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a hlásajícímu rasovou, etnickou a národnostní zášť,“ řekl při rozsudku soudce Pavel Kuděla.

Míša se dodnes nenašla

Než dívka zmizela, zřejmě posledním partnerem její matky byl Otakar S., s nímž Míša nevycházela dobře a říkala mu „zlý strejda“. Právě na Otakara S. začal postupně padat stín podezření. Policie ho několikrát vyslechla a podstoupil také výslech na detektoru lži, kterým neprošel. Pro kriminalisty byl podezřelým číslo jedna. 

Otakar S. byl navíc podezřelý ze sexuálního obtěžování nezletilé, jednalo se o Míšinu kamarádku. Hrozilo mu až osm let vězení. Tento případ se ale k soudu nedostal. Dne 30. ledna 2017 Otakar S. spáchal sebevraždu. Po jeho smrti policie na celý případ uvalila informační embargo. Po dívce ale nadále pátrali. 

V září 2017 policie případ odložila. Míša ani její tělo se dodnes nenašly. Kolem případu je řada podivností a nejasností. Detaily se dozvíte v první epizodě bonusového pořadu Kde jsou?, který bude vycházet každé druhé pondělí a v němž se budou moderátorky Insta Crime Podcastu věnovat případům pohřešovaných dětí. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání