Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Podcast: Krvavý útok na Kladensku. Navedli mě k tomu ufouni, tvrdil vrah Hero

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
12. ledna 2023
05:00

V březnu roku 2005 došlo v obci Hvězda na Kladensku k brutálnímu napadení. Tehdy šestatřicetiletý Jaromír Hero zaútočil nožem na své rodinné příslušníky. Sestru zavraždil, matka skončila s trvalými následky a pobodal i dva synovce, mladšímu bylo teprve 18 měsíců. U soudu pak předstíral duševní poruchu.

K masakru došlo 8. března 2005. Jaromír Hero tehdy zaútočil nožem na své příbuzné, kteří spali. Napadl svou matku, sestru Natašu, tehdy devatenáctiletého synovce Milana a teprve osmnáctiměsíčního synovce Denise.

Nataša se pokusila mladšího synka chránit vlastním tělem. Hero ji ale pobodal do obličeje, přičemž zasáhl i oko. Žena utrpěla tak vážná zranění, že po dvou dnech v nemocnici zemřela. Matka skončila po útoku ochrnutá. Denise útočník bodl do hrudníku a ruky. Milana našli zakrváceného ve sněhu u protějšího domu.

Video  Insta Crime Podcast: Krvavý útok na Kladensku. Navedli mě k tomu ufouni, tvrdil vrah Hero.  - pdc, icp, Červený, Chebotareva
Video se připravuje ...

Jako první přišel na hrůzné místo činu partner Herovy matky. Ten v domě bydlel také, chvíli před tragédií šel ale nakoupit, a když se o deset minut později vrátil, našel blízké v tratolišti krve!

Ufoni, satani a dvojníci

Jaromír Hero se v minulosti léčil na psychiatrii. U soudu tvrdil, že si útok nepamatuje, že ztratil vědomí a pak se probral a všichni už byli zakrvácení. Policii ale původně v klidu popsal průběh zločinu. Později u soudu tvrdil, že za to mohou mimozemšťané.

Ovládlo mě ufo! Byl jsem nepříčetný. Satani mě ovládají. Slyšel jsem hlasy dvojníků,“ blábolil vrah. Podle soudních znalců byl ale při útoku příčený a duševní poruchu pouze předstíral. Soud nakonec Jaromíra odsoudil za vraždu a tři pokusy o vraždu k 25 letům ve vězení.

Více podrobností o tomto rodinném masakru se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu, který moderují Tereza a Petra. Podcast vzniká jako spolupráce Blesk.cz a Insta Crime Blogu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání