Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Deset let od vraždy mladých milenců z Případů 1. oddělení: Anička se musela dívat, jak Michal umírá

Autor: jel - 
10. ledna 2023
16:56

Nová série oblíbeného kriminálního seriálu Případy 1. oddělení se chýlí ke konci. V pondělí večer Česká televize odvysílala již jedenáctý díl z plánovaných třinácti. Stejně jako ostatní epizody je i ta nejnovější inspirována skutečným případem. Ten se stal v lednu roku 2013 v bytě na Praze 4. Chladnokrevný zabiják ukončil životy dvou devatenáctiletých partnerů, kteří měli celý život před sebou. Od zadržení dvojnásobného vraha uplynulo už deset let. 

Skutečný případ se odehrál 3. ledna 2013 v pražské Krči. Tehdy pětadvacetiletý Zbyněk Prokop se toho dne pohádal se svým spolubydlícím, teprve devatenáctiletým Michalem, kvůli nepořádku ve společných prostorách bytu.

Při potyčce Michal údajně Prokopa strčil na stůl, ten začal řádit jako pominutý. Spolubydlícího bodl kuchyňským nožem, načež se zraněný mladík ještě zvládl doklopýtat do chodby. Tam se objevila jeho stejně stará přítelkyně Anička. Prokop prý nevěděl, že je v bytě také.

Po vraždách psal SMSky rodinám obětí!

Obě oběti vrah svázal kabelem a izolepou. Nebohá dívka pak sledovala, jak chladnokrevný Prokop zabíjí jejího milovaného partnera. Po smrti Michala pak

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání