Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Německu nedaleko hranic uprchl doživotně odsouzený vrah! Může se vyskytnout i v Česku?

Autor: pma, inf - 
7. ledna 2023
12:13

Ve čtvrtek odpoledne se v budově okresního soudu v německém Řezně konal soud s vězněm Rachidem Chouakrimem (40). Ten byl již dříve odsouzen k doživotnímu trestu za přepadení obchodu v Norimberku, kde zabil tamní 76letou majitelku, a za další trestnou činnost. Chouakrim unikl od soudu oknem a pohybuje se na svobodě. Není vyloučeno, že by se mohl dostat i do Česka. Německé město Řezno se nachází zhruba sto kilometrů od hranic!

„Chouakri byl ve čtvrtek předveden k okresnímu soudu v Regensburgu (Řezno, pozn. redakce), aby se zúčastnil jednání kvůli obvinění z kladení odporu policistům. Během přestávky v řízení se spolu se svým obhájcem odebral do advokátní místnosti v přízemí, aby se poradili,“ uvedla v tiskové zprávě německá policie.

V místnosti měl být údajně jako obvykle pouze odsouzenec se svým obhájcem. Chouakrimu se ale v nestřežený okamžik povedlo utéct z budovy soudu oknem, i když si ho na poslední chvíli všiml jeden z policistů. I přesto se ale doživotně odsouzenému kriminálníkovi podařilo dostat na svobodu.

Vězeň je velmi nebezpečný

Strážci zákona okamžitě začali s pátráním po uniklém vězni. Do akce byli nasazeni policejní psi i vrtulníky, vše je ale zatím bezúspěšné. Od čtvrtečního odpoledne se totiž policii stále nedaří zjistit, kde by se mohl utečenec skrývat. Pátrání tak bylo rozšířeno na mezinárodní úroveň.

Chouakri, původem alžírské národnosti, by se mohl dostat i do Česka, jelikož bavorské město Řezno leží zhruba hodinu cesty autem od hranic. Policie apeluje na veřejnost, aby se nikdo nesnažil muže v případě zjištění jeho výskytu zadržet. Vězeň je totiž velmi nebezpečný.

S bratrem napadl a uškrtil seniorku 

Doživotí si odpykával za spáchání vraždy v německém Norimberku, kde společně s bratrem v roce 2011 přepadl obchod. Tam uškrtil jeho 76letou majitelku a na kontě měl i další trestnou činnost. O rok později byl odsouzen k doživotní a trest si odpykával ve věznici v Straubingu. Tam však zaútočil na jednoho z dozorců a právě za to ve čtvrtek skončil před soudem v Řezně, kde se napadení projednávalo.

Trestanec měl na sobě ve zmizení červenou kostkovanou košili, tmavé kalhoty a černé tenisky s bílou podrážkou. Chouakri má štíhlou postavu, plnovous a kudrnaté černé vlasy. Veřejnost by mohl upoutat svým nápadně vysokým čelem a jizvou po popálenině na levé horní paži u lokte. Pokud muže uvidíte, neváhejte kontaktovat policii na lince 158.

Video  Drama ve věznici Leopoldov: Po potlačené vzpouře uteklo 7 nebezpečných vězňů, zabili 5 dozorců  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

lucie13 ( 7. ledna 2023 21:14 )

Spíš německý občan s německým pasem, takových tam je

JaNat ( 7. ledna 2023 19:33 )

Ty už máš dost, přestań hulit.

dzambulka007 ( 7. ledna 2023 12:45 )

Tak nebezpecny zlocinec jim utekl primo od soudu? Uz mame po Vanocich, pohadky si nechte od cesty. Neskutecne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání