Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podcast: Latex není jen na sex! Proč nás gumový overal tolik dráždí, odhalila Ralda

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
13. ledna 2023
17:00

Kdybychom se přepravili na počátek 20. století, asi byste podivili, v čem se někteří lidé schovávají před deštěm, z čeho mají korzety, a dokonce i plavky. Byl to latex. Těsný, obepínající materiál si dnes spojujeme především se sexem. Podle performerky a organizátorky Raldy Mountbatten to je ale mýtus. V podcastu vysvětlila, jak se to s tímto pružným materiálem má.

V osmdesátých letech slavil latex svůj vrchol. Snad každá světová hvězda, a dokonce i pár těch československých měly alespoň jeden obleček z latexu, v němž vynikala jejich často svůdná figura. A čím latex, který je vlastně guma, vynikal a vyniká? „Kupříkladu kondomy jsou z latexu. Nebo teď nám skončila pandemie covidu a při té jsme často nosili rukavice, takže i jednorázové rukavice bývají z latexu. Jeho výhodou je neprodyšnost, takže se nemůže stát, třeba v lékařství, že by došlo k nějaké výměně látek. Zároveň je velice pružný a tato jeho vlastnost bývá odvislá od jeho tloušťky. Čím tenčí, tím pružnější,“ chválila Ralda Mountbatten některé přednosti latexu.

Video Už budu! Celý rozhovor s performerkou Raldou Mountbatten - pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Díky tomu, že je to guma, mívá nenatažený latex překvapivě šedivou barvu, jakmile si ho ale člověk přetáhne přes tělo, pevně ho obemkne a dá vyniknout nejmenším tělesným detailům, objeví se typická černá barva. Podle Raldy ale existuje i průsvitný latex, který se využívá především v erotice. „Další jeho předností je třeba jeho specifická vůně. I když opravdu záleží i na tom, kde ten latex vyrábějí, poněvadž pokud je to nějaká laciná Čína, tak tam asi přidají nějaké chemikálie a to pak neskutečně smrdí. Avšak klasická metráž vyráběná pro oděvy, tak většinou bývá i třeba něčím navoněná, takže může vonět lehce po jahodách,“ udává odbornice příklad, jak latex voní. Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz či přímo Zorye Blue na její instagramový profil.

Hostka podcastu radí, aby se lidé nebáli a přivoněli si někdy k nafukovacímu balonku, které navíc stejně jako oděv z latexu vydávají vrzavý zvuk, jenž se některým lidem velmi líbí. Když je pak latex naleštěný, je i extrémně hladký a příjemný na dotyk. A když ho pak člověk sundá, čeká ho nesmírné překvapení, které se pro sex velmi hodí!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.