Muže, který v léčebně občas navštěvuje svou těžce nemocnou sestru, to zaskočilo. „Ptal jsem se personálu, co je s paní Hadrbolcovou, a dostal odpověď, že se o ní nesmí mluvit,“ svěřil se pán, který si nepřeje být jmenován.

Rodinná záhada

Přitom přítomnost známé osobnosti je v ústavu víceméně veřejným tajemstvím. „Bylo mi to divné, když je to známá herečka. Prý to nařídila rodina,“ říká náš zdroj. Zmínka o rodině ho překvapila podruhé. „Vždycky jsem o ní četl, že byla osamělá. Žádný partner, žádné děti, sama si na to stěžovala v rozhovorech. Tak kde se vzala rodina?“ ptá se postarší pán.

Trochu zmatená

Hadrbolcová je upoutaná na lůžko. Než ji postihl zdravotní kolaps, měla velké problémy s chůzí. Nesešla ani ze schodů v domě na pražské Malé Straně. Byla už delší čas zcela odkázaná na pomoc přátel a známých. Přitom se v každém telefonním hovoru litovala, že je opuštěná a že na ni všichni kašlou.

Zdrtila ji smrt partnera

Zdena se vdala jen jednou, ale nedopadlo to dobře. Druhý životní vztah se známým kameramanem a dokumentaristou Jiřím Průchou bohužel přervala partnerova smrt. Herečka se z ní nikdy nevzpamatovala. „Mívali jsme společně krásné Vánoce,“ svěřila se před lety smutně.

Zdatná tenistka

Málokdo ví, že se Zdena Hadrbolcová hodně věnovala sportu. Téměř každou neděli dopoledne hrávala tenis. „Dovolím si tvrdit, že mám slušný backhand,“ řekla v jednom rozhovoru. „Aby ne, když mám mladého a hezkého trenéra,“ dodala se smíchem.

Fotogalerie
34 fotografií