Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Podcast: Krásná Miss zmizela přímo z Karlova mostu. Stala se mladá Daniela obětí obchodu s lidmi?

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
10. dubna 2023
06:57
Autor: pdc, icp, jel - 
10. dubna 2023
05:00

Daniele Kýrové bylo v roce 1996 teprve osmnáct let a v dubnu toho roku maturovala. Po napsání maturitní písemky popíjela s přáteli na Karlově mostě. Po půlnoci si ale Daniela odskočila a už se nikdy nevrátila. U kamarádů si přitom nechala kabelku s věcmi. Přátelé se ji hodiny snažili najít, po dívce se však slehla zem.

Daniela Kýrová byla pohledná dívka, krátce před svým zmizením se dokonce zúčastnila soutěže Miss ČR a dostala se do čtvrtfinále. V pátek 19. dubna 1996 napsala Daniela a její přátelé písemné maturitní zkoušky a rozhodli se to oslavit. Chtěli navštívit koncert v rockovém klubu v centru Prahy, už ale nebyly lístky. 

Video  Kde jsou? Krásná Miss zmizela přímo z Karlova mostu  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Skupina se rozhodla, že si koupí alkohol a bude popíjet na Karlově mostě, odkud byla hudba trochu slyšet. Nakonec zůstala už pouze Daniela, Honza K. a František H. Po půlnoci dívka přátelům sdělila, že si potřebuje odskočit a vydala se směrem ke Kampě. Pak už ji nikdo nikdy neviděl.

Když se dlouho nevracela, kamarádi se ji vydali hledat. Byli si jisti, že nechtěla tajně zmizet, na mostě si totiž nechala kabelku a všechny své věci. Jenomže ani po hodinách pátrání dívku nenašli. Odjeli proto za Danielinými rodiči a sdělili jim, co se stalo. 

Termíny zastávek Insta Crime Podcastu v rámci Podcastové dámské tour v roce 2023. Termíny zastávek Insta Crime Podcastu v rámci Podcastové dámské tour v roce 2023. | Blesk

V neděli policie vyhlásila pátrání, ale bohužel se neměli čeho chytit, neměly žádné indicie, kde by dívka mohla být. Po neúspěchu policie najala rodina soukromého detektiva, ani on Danielu nenašel. Navíc zpochybnil výpovědi obou kamarádů, že Danielu hledali po barech.

Po Daniele policie pátrala v rámci celé ČR  a jejím zmizením se zabýval i Interpol. Danielu se mezi nimi nepodařilo najít, ani  žádné další stopy v dalších letech. Podle jedné z vyšetřovacích verzí se mohla dívka stát obětí obchodu s lidmi, protože byla velmi krásná. Policisté proto pátrali po nevěstincích a i v okolí dálnice E55, žádné výsledky to však nepřineslo. 

Více se dozvíte v nejnovější epizodě bonusového pořadu Kde jsou?, který vychází každé druhé pondělí. V pořadu se budou moderátorky Insta Crime Podcastu věnovat případům pohřešovaných dětí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání