Takzvaná dokureality a zároveň i sociální sonda Výměna manželek opět představí dvě docela různorodé maminky. Ta první žije se svou rodinou v obci pod hradem Bezděz v rodinném domku se zahradou a drobným zvířectvem. Lucka (32) je na mateřské dovolené, její partner Pavel (30) pracuje jako svářeč. Spolu mají dvě děti, Nikolku (4) a Barboru (2). Kromě výchovy dětí věnují Lucka a Pavel spoustu času domu, zahradě a zvířatům. Rodinu do Výměny přihlásila Bára. Hlavním důvodem byla zvědavost. Dalším důvodem je nepořádnost jejího muže.

Druzí účastníci Výměny žijí na česko-polsko-německém trojmezí ve městě Žitava. Mají pronajatý byt 4+1. Dominika (45) i Vláďa (56) i jejich dcera Irča (19) pracují na poště, zatímco Valentýna (17) a Domča (12) ještě chodí do školy. V domácnosti s nimi žije ještě Vašek (20), Irčin partner, který pracuje v obchodě. Kromě dětí Dominiky do rodiny patří i další dvě děti od Vládi - ty se ale natáčení nezúčastnily.

Rodinu do pořadu přihlásil Vláďa poté, co Dominika lamentovala, že by jí zajímalo, co by rodina dělala deset dní bez ní. Vláďa a Dominika mají zvláštní vztah, například nemají žádné zájmy - jedinou sdílenou vášní je nadměrné kouření cigaret. I přes časté výhrůžky rozvodem jsou spolu už pět let a z toho čtyři roky žijí v Německu. „Přestěhovali jsme se do Německa, protože jsem měla problém s bývalým partnerem - a on má zákaz vstupu do Německa. Mohly jsme tu holkami začít znovu v klidu žít,“ vysvětluje Dominika důvod stěhování za hranice.

Dominika v novém obydlí je hned nespokojená. Nechce pracovat na zahradě a nechce se starat o zvířata, například krmit slepice. Má problém i zalévat rostliny na zahradě... Uvnitř domu se jí ale moc líbí. Hned první ráno zaspí a probudí ji až Pavel, když dělá dětem snídani. Vstávání je problém i další ráno. Dominika navíc Pavlovi s péčí o děti moc nepomáhá, takže Pavel si při absenci Lucky uvědomí, že je moc rád, že ji má a chce jí to dávat častěji najevo.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Překvapivá slova o adopci TV Nova

Na Dominice mu vadí, že dělá jen to nezbytně nutné. Nejeví ani moc zájem o děti - a to dokonce ani o ty Vláďovy v Německu, které ji podle jejích vlastních slov moc neposlouchají. Přesto Dominika překvapí svým tvrzením, že by ráda adoptovala zhruba roční nebo dvouleté dítě. „Chtěla bych ho vychovat a udělat mu hezký dětství. Vláďa je proti, nechce. Ale když si adoptuješ dítě, tak ho vychováváš ty, to musíš. Tak už by Vládík nemusel nic namítat,“ spekuluje.

Ani první pocity Lucky v Německu nejsou pozitivní. Z bytu má zvláštní pocit. Vadí jí, že se v bytě kouří a vše je upatlané. Ví, že ji čeká plno práce. Hned druhý den se pustí do zevrubného úklidu kuchyně. Při vaření však zjistí, že rodina nemá kromě koření moc potravin. Lucka donutí Vláďu podílet se na domácích pracích, což vyvolá nadšení především u dětí, které na to nejsou zvyklé. Je zvláštní vidět tatínka, co si po čtyřiceti letech poprvé vyzkouší, jaké to je mýt nádobí...

Možná není moc divu, že Lucka nemá o Vláďovi moc valné mínění a má pocit, že ani holky ho nemají rády. Dcery to ostatně i samy přiznají. Rovněž se ukazuje, že je Vláďa tak trochu pohádkář. Když vysvětluje, jak to mají doma rozdělené s náklady na domácnost, nestačí dcera Irča vrtět hlavou. „To je nehorázný tohle poslouchat, je to úplně jinak. Máma platí nájem, já elektriku a vodu. On udělá na začátku měsíce nákup a možná v půlce nebo na konci, zbytek je na nás,“ zlobí se.

O vyhrocené rodinné vztahy tedy rozhodně nebude ve Výměně manželek nouze... a dojde i na slzy. A pozor, diváci se v nejnovějším díle úspěšné reality show mohou těšit i na „legendu“ tohoto pořadu, tedy autorku nezapomenutelné hlášky „mačkáš mi hada, deb*le“, která prozradí, jak se jí od natáčení v roce 2017 dařilo. Premiérový díl uvede TV Nova ve středu 31. ledna ve 20:20 - anebo se na něj můžete podívat již nyní na Voyo.

Fotogalerie
22 fotografií