Mirka (34), co s manželem Honzou (41) vychovává ve Švédsku Tadeáše (8) a Terezku (7) a žije v rodinném domě jen kousek od moře v malém švédském městě Söråker, putovala do Česka, konkrétně do Ostravy. Venkov vyměnila na 10 dní za sídliště a malý byt o velikosti 3kk, kde obvykle žije Simona (39) s Michalem (38). Ti spolu mají dceru Šárku (6) – a pak ještě další čtyři děti z předchozích vztahů. Žijí s nimi ale především synové Roman (15) a Sebastian (12). 

„V druhé rodině mě nejvíce zarazil veliký počet dětí. A ty vztahy tam, takové chaotické soužití a smutek, co jsem tam cítila. Mají to komplikované. Děti mají více otců, neví, kam patří, mají pocit, že je tam asi ani nikdo nechce... nevím, nechtěla jsem o tom ani přemýšlet. Po těch deseti dnech jsem sama cítila, že nemám náladu, že mě to vyčerpává,“ popisovala Mirka. Jistou sklíčenost ze své dočasné manželky Simony cítil i vždy optimistický Honza.

„Po prvním dni, kdy přijela Simona, tak jsem upadl do obrovské deprese a úplně jsem se zapomněl,“ prozradil s odstupem času.Simona mi první čtyři dny dávala takové otázky, že jsem si začal říkat, jaké věci po mně Mirka chce? Ale my se na tom přitom s Mirkou shodujeme normálně. Pak jsem pochopil, že ta žena mi nemá co dát, nějaký rozvoj, tak jsem se radši začal soustředit na to, jak to napravit,“ vysvětloval. 

„Hned jsem poznal, že Simona není žena, na kterou bych se mohl spolehnout, třeba v dietách dětí,“ nešetřil kritikou na adresu ženu, která v jeho domácnosti strávila více než týden. „Ta Simona začala být hrozně pomalá, ale hrozně. A já jsem začal přemýšlet a začal jsem vymýšlet brutální ptákoviny. Po těch čtyřech dnech jsem se ale přepnul do pozitivna a užíval jsem si to a už jsem byl v myšlenkách s Mirkou, že budeme trávit spolu víc času.“ 

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Jak je to ve Švédsku se sladkostmi? TV Nova

Co ale ani Honza, ani diváci nevěděli, bylo to, jakou minulost za sebou Simona má. Ve Výměně manželek sice naznačila, že se před devíti lety stalo něco, kvůli čemu si vzal její bývalý manžel na starosti děti, až teď ale řekla, co se tehdy stalo. „Z jeho strany tam bylo týrání a já jsem se z toho psychicky zhroutila, ne alkoholem, ale psychicky,“ přiznala. Dokonce prý strávila rok na psychiatrii. Až Michal, její současný muž, jí pomohl dostat se z nejhoršího.

Došlo však k pozoruhodné rošádě – její bývalý partner se totiž oženil s bývalou partnerku Michala. „Pro ty děti to bylo strašné. Já jsem se s nimi vídala, byla jsem pořád v kontaktu, akorát mi je soud nedal,“ vzpomínala Simona, která má podle svých vlastních slov problém s výchovou dětí. „Tím, že jsem se léčila, tak jsem z toho všeho vytřepaná, slabá a ony to vědí a využívají toho. Ale snažíme se. Je to těžké, ale já si myslím, že to časem zvládneme...“ přála by si. 

Fotogalerie
22 fotografií