Není dne, aby si Vendula Pizingerová nevzpomněla na svou prvorozenou holčičku. O to víc se jí hlavou honí vzpomínky ve významné dny, jako je ten dnešní. „Dnes by měla Klárka 28. narozeniny. Vše, o čem se dá mluvit, lze zvládnout. Sebeovládání je moc, ale pravá moc, je odpustit životu. Je zázrakem, že osud jedné malé holky dokázal pohnout srdcem tolika lidí… až dodnes. A proto díky všem, co pro tento její odkaz věnujete chvíli, byť jen myšlenku. Velký dík všem z Kapky naděje. Vážím si věcí, opravdových,“ napsala Vendula k dojemné vzpomínce na svou zesnulou dcerku.

Přidala pár jejich společných fotografií, na kterých je jasné, že Klárka jako by svému slavnému tatínkovi Karlu Svobodovi z oka vypadla. Poté, co Klárka svůj boj se zákeřnou leukémií prohrála, založila Pizingerová nadaci Kapka naděje, která pomáhá onkologicky nemocným dětem.

Po tragické události se Vendule a Svobodovi narodil ještě syn Jakub (18), který je svou vizáží na chlup stejný, jako byla jeho sestra. I on si nese silné geny svého otce. Osud nakonec Pizingerové přinesl ještě jedno dítko, syna Pepíčka (3), kterého má se současným manželem Josefem Pizingerem. Oba kluci jí do života vdechli novou naději a vrátili jí úsměv na tvář.

Video
Video se připravuje ...

Prezidentka Kapky naděje o ministrovi Válkovi: Na chodbě nemocnice mě ani nepozdravil. Bára Holá

Fotogalerie
32 fotografií