„Posledních pět let máme se Zdenou intenzivnější vztahy,“ svěřil deníku Aha! skladatel.

Jeho starší sestra předloni ovdověla. „Byli spolu s manželem Zdeňkem v pečovatelském domě v Mníšku pod Brdy. Teď je tam, bohužel, sama,“ prozradil Vondráček.

Zdena s manželem přišli o jediného syna, když mu bylo pouhých 21 let. Bez Jirky a jeho rodiny by tedy byla úplně sama. „Už hůře chodí a starost o byt i o ni samotnou by pro ni byla příliš složitá. Já nebo syn David se tam občas zastavíme a samozřejmě jsme ji pozvali na svátky,“ vysvětlil Vondráček.

Ostatně v domě v pražské Hostivaři byla Zdena na svátky už loni. Stále jsou ve spojení. Před dvěma lety Zdena s Jiřím oslavila jeho sedmdesátiny. „Rybí polévka se manželce Hance povedla, i řízky. Dort Malakov připravuji já podle maminčina receptu. Sešli jsme se společně s našimi dětmi, vnuky a rozjímali nad věcmi, které nás potkaly,“ dodal Vondráček.

Jak to bylo v jejich rodině

Otcem Zdeny je Zdeněk Zettl, maminka všech tří sourozenců se jmenovala Blažena. Rozvedli se, když bylo Zdeně 10 let. Pak si Blažena vzala nadšeného muzikanta Jiřího Vondráčka staršího a měla s ním Helenu a Jirku.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Vondráčková o začátku školního roku Videoredakce ženských titulů

Fotogalerie
52 fotografií