Fotograf hvězd byl oblíbený pro svou vstřícnost a milou povahu. Ještě o víkendu komunikoval s kamarády s tím, že je nachlazený a musí se co nejdřív vykurýrovat.

Plicní embolie

„Ano, byl nastydlý. Když jsem v neděli večer odcházel do práce, řekl mi, že si jde lehnout. Ráno jsem se vrátil a našel ho bezvládného v posteli,“ sdělil Blesku Petrův přítel Lukáš Krajčo (30). Okamžitě mu zavolal záchranku, ale už mu nebylo pomoci. „Sám jsem se ho pokoušel oživovat, ale bylo to marné,“ povzdechl si. „Podle prvních informací od záchranky se nejspíš jednalo o embolii, ale ještě bude nařízena pitva,“ upřesnil Krajčo.

Poslední hovor

Má za sebou i jeden z nejtěžších úkolů. „Musel jsem to zavolat všem blízkým a kamarádům,“ prozradil Lukáš. Mezi prvními byla právě Lucka Vondráčková. Petr byl nejen jejím dvorním fotografem, ale také důvěrníkem. „Odmítala tomu uvěřit. Nechápe, jak je možné, že se něco takového stalo. Pár hodin před tím spolu mluvili a ani jeden netušili, že je to naposledy,“ dodal Petrův přítel smutně. 

Napekl a odešel

Petr byl nejen věhlasný fotograf, ale také kuchař. Jeho vánoční cukroví bylo mezi celebritami vyhlášené skoro jako vánočka Moniky Absolonové (47). „Stačil ještě upéct pro své kamarády vánoční cukroví. Spolupracoval s námi několik let a byl skoro jako člen rodiny. Kdo jste ho znali, zapalte za něj, prosím, svíčku a vzpomeňte na něho. Petře, budeš chybět!“ svěřil se Jiří Herman starší, majitel tiskové agentury Herminapress.

Smutní i Troška s Kotvaldem

Zpráva o nečekaném úmrtí fotografa hvězd šokovala i Zdeňka Trošku (70). „Takové sluníčko, pracovitý, obětavý a mladý,“ potřásal smutně hlavou režisér. Další, kým zpráva otřásla, je Petr Kotvald (64). „Ráno jsem mu psal na mobil, že se na něj těším 16. prosince na vánočním koncertě. Hned poté mi volal jeho přítel Lukáš, že zemřel. Petr byl můj dlouholetý blízký kamarád. Ještě z doby, kdy působil a žil v Prostějově. V posledních pár letech mi se svou agenturou dost pomáhal s propagací mých projektů. A taky mám díky němu řadu skvělých reportážních koncertních fotografii,“ zavzpomínal zpěvák.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Vondráčková o začátku školního roku Videoredakce ženských titulů

Fotogalerie
39 fotografií