Když se v pondělí Lucie Vondráčková dozvěděla, že Petr zemřel, zažila jen těžko představitelný šok. Zprávu jí zavolal fotografův přítel Lukáš Krajčo (30), který ho ráno našel. „Odmítala tomu uvěřit, pár hodin předtím spolu byli,“ sdělil Blesku Krajčo.

Bude pitva!

Mráček mimo jiné vedl zpěvaččin fanklub. „Když jsem v neděli večer odcházel do práce, tak mi řekl, že si jde lehnout. Ráno jsem se vrátil a našel ho, bezvládného, v posteli. Okamžitě jsem zavolal záchranku, ale už nebylo pomoci. Sám jsem se ho pokoušel oživovat, ale bylo to marné,“ sdělil Blesku. Podle záchranářů fotografa zabila nejspíš embolie! „Ještě ale bude nařízena pitva,“ upřesnil Krajčo, který pak zavolal všem Mráčkovým nejbližším.

Sladká neděle

Jenže ještě v neděli přes den nic nenasvědčovalo tomu, jaká tragédie se má za pár hodin odehrát, fotograf si prý stěžoval kamarádům jen na nachlazení. „Lucie a Petr měli letitou tradici pečení cukroví. Přišla se syny k němu domů a společně pekli, miluje totiž tradice. Letos se sešli v neděli a opět si to všichni náramně užili,“ svěřil Blesku zdroj. Samotná Lucie se uzavřela před světem a nekomunikuje.

Tradice zůstane

Fotograf Mráček byl svým výborným vánočním cukrovím vyhlášený skoro jako vánočky Moniky Absolonové (47), na jeho laskominy spoléhala o svátcích nejedna známá osobnost. „Petr to letos stihnul, bohužel naposledy, ale já budu v jeho koníčku pokračovat,“ rozhodl zdrcený přítel Lukáš.

Víte, že...

Embolie je vmetení, zaklínění vmetku (embolu) v cévách vedoucí k jejich ucpání a následné nedokrevnosti (ischemii).

Video
Video se připravuje ...

Lucie Vondráčková nastupuje do Ulice: První díly už dnes! David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
31 fotografií