Není divu, že si Lucie jen tiše stoupla do dveří a ani nepřekročila práh vedoucí do smuteční síně. Nemohla ze sebe vydat ani hlásku. Do lavic nabité Ústřední síně na pražských Olšanech tak usedli jen zpěvaččini rodiče, textařka Hana Sorrosová (65) se skladatelem Jiřím Vondráčkem (72) a byli si vzájemně oporou. 

„Vůbec nechápu, co se to děje,“ řekla Aha! Šárka Grossová (54), která na smuteční obřad doprovodila dceru Natálii (21). „To je strašný čas. Je to už třetí úmrtí! Dvě jsme měli v rodině, a teď Petr,“ povzdechla si vdova po někdejším politikovi a premiérovi Stanislavu Grossovi (†45). „Focení s Péťou nebyla práce, ale radost,“ zavzpomínala s povzdechem zpěvačka Natálka.

Mluvil partner

Mezi smutečními hosty nechyběli herečka Eva Čížkovská (50), moderátor Karel Voříšek (60), Václav Upír Krejčí (68) s partnerkou Lucií Kruckou, herec Dušan Sittek (68), hudební skladatel Zdeněk Barták (69) a mnoho dalších, které Mráček během desítek let fotil.

Řeč nad rakví pronesl s těžkým srdcem partner zesnulého, Lukáš Krajčo (30). „Děkuju ti za krásné chvíle, děkuju, že jsi se mnou byl,“ vyslovil pohnutě vděk.

Dvojí ztráta

Jen měsíc před Petrem, který podle lékařů 11. prosince podlehl zřejmě embolii, zemřela v Egyptě na dovolené fotografova nejlepší kamarádka a spolupracovnice Hanka Jandová Svěráková (†59).

Synka Jana poslala na procházku, protože se cítila unavená, a když se vrátil, byla už maminka mrtvá. „Chudák kluk, přišel o maminku a Petr se mu ji snažil nahradit. Teď přišel o oba. Už to samo o sobě přiměje člověka k pláči,“ řekl režisér Zdeněk Troška (70).

Video
Video se připravuje ...

Lucie Vondráčková o začátku školního roku Videoredakce ženských titulů

Fotogalerie
134 fotografií