Nejstarší syn geniálního skladatele Karla Svobody Petr (43) pokřtil počátkem prosince poněkud kontroverzní knihu, v níž odhaluje lecjaká rodinná tajemství ze života svého slavného otce. Jeho slova vrhají především dost negativní světlo na jeho macechu Vendulu Pizingerovou (51), která byla manželkou Karla v době, kdy se rozhodl dobrovolně ukončit svůj život. „Ukažte mi jediného člověka, který spáchá sebevraždu uprostřed šťastného manželství?! Jejich vztah byl v katastrofálním stavu. Byla to válka Roseových,“ odkazoval Petr na známý americký film.

V den nedožitých narozenin na uznávaného hudebníka, jenž stál nejenom za celou řadou kouzelných filmových a seriálových melodií a spolupracoval s řadou oceňovaných umělců v čele s Karlem Gottem (†80), ale stvořil i třeba velkolepý muzikál Dracula, však Vendula zavzpomínala skutečně láskyplně. Sdílela celou řadu společných fotografií, z nichž bylo patrné, že tvořili skutečně (alespoň na pohled) harmonický pár. „Téma na román… Láska, emoce, genialita, osud, zkušenosti, vnímání, dar…“ popsala záběry, na nichž se usmívá po boku tehdejšího manžela.

„Je mi moc líto, že ti nemůžu popřát k narozeninám tak, jak bych chtěla... Díky,“ vzkázala Karlovi do nebe dojemně. Při pohledu na všechny ty snímky se jenom těžko věří slovům Petra, co tvrdil, že Karel „byl rozhodnutý učinit razantní kroky k ukončení toho manželství, ale už na to prostě neměl sílu“.

A podle reakcí na sociální síti jim Vendulini příznivci rozhodně nevěří. „Vaše vzpomínky na život s ním jsou jen vaše, nikdo nevidí za zavřené dveře,“ zaznělo v jednom z komentářů. Srdíčko jí poslaly mimo jiné i herečky Dagmar Havlová (70) a Petra Nesvačilová (38).

Video
Video se připravuje ...

Smrt hudebního krále Karla Svobody. Fotky z místa činu se někteří snažili prodat! Videohub

Fotogalerie
51 fotografií