Dvojnásobná olympijská šampionka se dlouhé roky nepouštěla do větších akcí. Bydlela střídavě v domě rodičů v rodném Vrchlabí a v nájemním bytečku v pražských Dejvicích. „V Praze 6 bydlí i můj trenér. Mám tu super zázemí pro trénink na Dukle na Julisce a blízko na letiště,“ říkala před lety a chlubila se, že vybavení si z velké části vyráběla sama nebo s tehdejším přítelem. Například konferenční stůl z palet. „Do bytu v pronájmu se mi totiž zatím nechce moc investovat,“ vysvětlila milovnice dřeva a přírodních materiálů.

To už je ale minulost. V posledních pěti letech seEvakonečně odvázala a těžce vydělané peníze cpe do vlastních nemovitostí. Nejdříve si pořídila za dohromady 9 milionů korun dva byty v Praze, z toho 2+kk v novostavbě v oblíbených Dejvicích, kde společně bydlí s mužem svého života hercem Markem Adamczykem (35). „Byt jsem chtěla původně pronajímat, ale architekti měli tak super nápady, že mi bylo jasné, že tady zůstanu bydlet,“ svěřila se předloni pro iDnes. cz. „Byt je krásně vyladěný pro dva.“

Splněný sen

Až ale časem s Markem založí rodinu, bude jim byt malý. I proto si od letošního podzimu už jako vdaná paní začíná Eva pomalu plnit svůj velký sen. „Až budu velká, tak by se mi líbil světlý prostorný dům s velkými okny, zahradou a verandou, z níž bych se mohla dívat na pasoucí se koně v ohradě,“ zasnila se před pěti lety. Domek ve vesničce na východ od Prahy za 13,5 milionu korun, na jehož kupní smlouvě sotva zaschly podpisy obou manželů Adamczykových, by měl tyhle představy bezezbytku splnit...

Video
Video se připravuje ...

Adamczyková a Mazůch Stardance nevyhráli: Výhra je jen třešnička na dortu Štichová, Kristl

BLESK Víte, že...

  • Tajnou svatbu uspořádali Eva a Marek Adamczykovi 15. září 2022 přímo uprostřed Krkonoš, kam pozvali jen nejbližší přátele a rodinu.

Byt v Dejvicích

Jako první velkou investici si Adamczyková na konci roku 2018 pořídila byt v rámci developerského projektu v rezideční pražské čtvrti. Právě tam si za cenu 5,2 milionu korun koupila v 5. patře 2+kk o rozloze 64 m2, ke kterému náleží i garážové stání a teráska.

Byt na Žižkově

Na jaře roku 2019 investovala Adamczyková do dalšího bytu v pražské metropoli. Za byt 2+1 ve 2. patře staršího činžovního domu zaplatila 3,8 milionu korun. Tuto nemovitost má snowboardistka pravděpodobně jako čistě investiční a pronajímá ji.

Dům za Prahou

Teprve před třemi měsíci manželé Adamczykovi společně podepsali nákup zatím nejdražší nemovitosti ze všech – rodinného domku v malé obci za Prahou. Ke staršímu stavení o velikosti 376 m2 náleží i zahrada o rozloze 342 m2 a zřejmě ho plánují zrekonstruovat.

Ona dědila dům, on dostal chajdu

Eva a Marek vlastní ještě dvě nemovitosti, které získali zdarma. Bohužel v případě Evy jde o smutnou záležitost, rodinný dům ve Vrchlabí totiž zdědila před třemi lety po smrti obou rodičů, kteří během dvou let podlehli rakovině. Domek vlastní napůl s mladší sestrou Janou (24). Markovi zase říká pane rekreační chatička nebo možná spíš srub v lese na Benešovsku, dostal ji loni na jaře od maminky Sabiny (67).

Anketa

Jste spokojeni s letošní vítězkou StarDance?

Darija Pavlovičová si to zaslouží
Eva Adamczyková byla lepší

Jak a čím vydělává

Kdyby hrála tenis, bude se topit ve zlatě. Její snowboardcross však nepatří mezi nejštědřejší disciplíny, Evě Adamczykové to ale moc nevadí. „Svůj sport mám ráda a baví mě. Pro peníze ho určitě nedělám a myslím, že by byla hloupost vybírat si sport podle možných příjmů,“ má jasno.

Škodná ale ani tak Eva není. Na svazích si podle dostupných údajů za 13 let profesionální kariéry vyjezdila díky odměnám za výhry ve Světovém poháru, na mistrovstvích světa a prémiím za olympijské medaile 11,3 milionu korun. Což za tak dlouhý časový úsek není žádná raketa. Další výrazné příjmy jí ale tečou od sponzorů, a to v řádech několika milionů za sezonu.

Fotogalerie
103 fotografií