Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejsilnější momenty pohřbu Norberta Lichého (†59): Exmanžel Tomicové vyvedl novou lásku! A znovuzrození Štěpána Kozuba…

/
  • Pohřeb Norberta Lichého
    30. ledna 2024 ● 16:36

    O nečekanou premiéru se na pohřbu herce Norberta Lichého postaral jeho kolega Ondřej Malý (58). Poprvé se na veřejné akci objevil po boku přítelkyně a matky jejich ročního synka Kristýny Kociánové (38). 

  • 1.

    Davy a koncert v síni

    Lichý miloval hudbu, dokonce ji skládal a byl i zpěvákem kapely Skrat. A právě ta nejvíc hrála na pohřbu v krematoriu Slezské Ostravy. Hodinu před začátkem se k místu loučení začali sjíždět hosté. Kolegové, spolužáci, kamarádi, veřejnost...

    Ke krematoriu doslova proudily davy, jako na koncert slavné kapely. Jak se záhy ukázalo, tak téměř tři hodiny hrály různé skladby. Mezitím se vystřídalo pět řečníků, takže pohřeb skončil před 15. hodinou. 

  • 2.

    Pivo a cigárko pod rakví

    Pod katafalkem byla spousta věnců a květin, ale také věci, které herec miloval. Lahev s pivem, limonáda, cigárka a černé uhlí.

    „Dvojitá finská a fanta. Říkali jsme mu, jak můžeš pít to sladké?“ vzpomínají štamgasti z hospod, kam rád zavítal. Neodmítl ani pivo. 

    Podle přátel doslova „kouřil jako fabrika“, jednu za druhou, k tomu opravdu rád jedl, takže ani jeho mimořádně silná nadváha (morbidní obezita) nebyla žádným překvapením. A ve všech svých neřestech se navíc odmítl omezovat.

  • 3.

    Věnce od rodiny

    Věnce poslala divadla, různé instituce a samozřejmě rodina. Norbert měl bratra Alexandra. 

    „Tvá velká láska nám zůstane v srdci,“ stálo na stuze na věnci od rodiny. Nechyběl věnec od skupiny Zkrat, z Divadla Petra Bezruče, kde Lichý působil až do své smrti. „S láskou k Bertíkovi“, napsalo divadlo a další z věnců byly například od šumperského divadla, kde Lichý začínal kariéru.

  • 4.

    Malý s partnerkou

    Dát sbohem kolegovi a kamarádovi přišel herec Ondřej Malý. Poprvé veřejně v doprovodu přítelkyně Kristýny Kociánové. Malý totiž kvůli ní v prosinci 2021 opustil manželku Pavlu Tomicovou (61) a stal se otcem syna Jakuba. 

    Po 19 letech to byl blesk z čistého nebe. Pavla se z toho zhroutila a trvalo dlouho, než se z této zrady vzpamatovala. Navíc se ti tři znali už z Hradce Králové, kde všichni žili a hráli v Klicperově divadle. Nyní se už Pavle vrátil úsměv do tváře. Díky tomu, že žalem zhubla 35 kilo, si mohla koupit celý nový šatník.

  • 5.

    Tajemný Duchoslav

    Rozloučit se přijel herec Jan Antoním Duchoslav, který se s Lichým potkal v seriálu Slunečná

    Ale dle jeho slov to tady nebylo osudové setkání, kde proběhlo, si prý z piety nechá pro sebe. 

  • 6.

    Dojemná slova divadelního syna

    „Byl jsi mým divadelním tatínkem, a teď když jsi pryč, se musím naučit létat sám. Uměl sis hrát jako dítě, bavilo mě si s tebou poblbnout. Nikdy nezapomenu, že jsi mě angažoval do kapely Skrat. Bavilo mě s tebou trávit čas ve třech - ty, jukebox a já. Kolik dvacetikorun jsi byl za jediný večer schopen utratit v jukeboxu...,“ vzpomínal Michal Sedláček u řecnického pultu. 

    „Poslední zpráva, kterou jsi mi napsal, byla - spi už Michálku. S nekonečnou láskou tvůj Michal,“ dodal dojatý Sedláček, který sotva zadržoval slzy. Posléze promluvil nad rakví i jeho otec Jiří.

  • 7.

    Kozub po nemoci

    Mezi prvními hosty se objevil bavič Štěpán Kozub(27), kterého před časem trápily zdravotní problémy a skončil v nemocnici. 

    „Měl jsem tu smůlu, že jsem s Norbertem na jevišti nikdy nestál. Norbert Lichý byl pro nás na škole pojem, vídali jsme se v kavárně, kde jsme si popovídali jako starší herec s mladším hercem. Velký divadelník,“ řekl Blesku Kozub.

     

  • 8.

    Vzpomínkový večer v divadle

    Vzpomínkový večer byl vyhrazen pro nejbližší rodinu a přátele. Byl zahájen jeho tradičním namluveným pokynem divákům, aby si před představením nezapomněli vypnout své mobily. Akce byla mnohem méně formální než smuteční obřad. Večerem provázel současný umělecký šéf divadla Jan Holec. Vystoupila trojice bývalých uměleckých šéfů domovského Divadla Petra Bezruče, herečtí kolegové a další. Projevy byly proloženy záznamy divadelních představení s Lichým a nejrůznějšími fotkami z divadelního prostředí i soukromí. Po akci proběhl kar a neformální závěr v divadelním klubu a prostoru zvaném Mučírna.

     

     

    Fotogalerie
    214 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

Uživatel_5642400: Pan Lichý vinikající herec, čest jeho památce…💐

(31. 01. 2024 21:57)

Eva HÁDĚ: Nechapu proc se u funusu pise, kdo a s kym a v cem prisel a ty fotky jsou taky mimo misu.

(31. 01. 2024 15:21)

KamilaK: Kozub nedávno umíral kvůli dýchacím potížím a na fotkách z pohřbu kouří, komu není shůry dáno. Když si občas, prohlížím fotky z pohřbu, žasnu, jak jsou některé především pražské celebrity na poslední rozloučení oblečeni - rifle, šílené bundy apod. Tady např. herec Malý, nebo Jastraban v té šílené bundě.

(31. 01. 2024 10:32)

DanY67: Vždyť to víte až teď?je to verbes

(31. 01. 2024 07:40)

Alenna: Děvče ty si to přečti po sobě a oprav. Zkrat Skrat a Márnice ne mučírna.

(31. 01. 2024 00:34)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy