Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vrah spisovatelky Monyové chce na svobodu: Rodina má z propuštění Ingra strach!

Autor: jel - 
13. dubna 2024
20:48

Spisovatelku Simonu Monyovou (†44) 3. srpna 2011 během hádky zavraždil její manžel Boris Ingr, který ji předtím několik let týral a bil. Za vraždu byl odsouzen k 15 letům ve vězení. Odseděl si větší část trestu a žádá o podmínečné propuštění. Děti oběti mají strach, že se je po propuštění vrah pokusí kontaktovat.

Simona Monyová byla jednou z nejúspěšnějších českých spisovatelek a její romány milovaly tisíce žen. V roce 2003 se provdala za svého druhého manžela Borise Ingra, který jí začal ze života dělat peklo. 

Podle přátel spisovatelky ji bil, byl velmi žárlivý, tahal z partnerky peníze a jeho násilí eskalovalo. V srpnu 2011 byla Simona s Ingrem již v rozvodovém řízení, když se objevil s lahví vína a bonboniérou u jejích dveří v brněnských Obřanech s tím, že chce uspat jejich syna. 

Děti mají strach!

Monyová ho pustila dovnitř, ale pak se strhla hádka. Ingr vzal nůž a ženu šestkrát bodl do břicha a hrudi. Posléze bodl i sám sebe a následně skočil z okna. Nezpůsobil si vážná zranění, a tak se vrátil a skočil znovu. Byl převezen do nemocnice, kde ho uvedli dokonce do umělého spánku. Poté ho policisté vyslechli, obvinili z vraždy a převezli do vazby.

Ingr byl za vraždu odsouzen k 15 letům za mřížemi. Odseděl si zatím 13 let a podle CNN Prima News nyní žádá o podmínečné propuštění. Soud by o tom měl rozhodovat v pondělí. 

Syn zavražděné spisovatelky Dominik se televizi svěřil, že mají se sourozenci strach. „Čím víc se to blíží, strach a obavy narůstají,“ uvedl s tím, že by pro něj bylo nejlepší, kdyby ho už nemuseli nikdy spatřit. Bojí se ale, že je Ingr po propuštění bude kontaktovat.

Video  Simona Monyová – Ve svých knihách volala o pomoc. Slavnou autorku ubodal její manžel.  - Videohub
Video se připravuje ...

ohrazenice ( 17. dubna 2024 19:18 )

Souhlas. Soud přihlédnul k tomu že to byl čin ze zoufalství manžela. Proto tak nízký trest.

ohrazenice ( 17. dubna 2024 19:16 )

Tak jste byl asi při tom když mlátil spisovatelku. Bohužel někdo co si přečte tak tomu věří. Kdyby spisovatelku týral tak by soud k tomu přilédnul. Soud přihlédl k tomu že vraždil ze zoufalství. Tak to bylo prezentováno. I když to je neomluvitelné.

ohrazenice ( 17. dubna 2024 19:11 )

Jak jsem napsal nízký trest byl proto že vraždil ze zoufalství. Tak to prezentují někteří známí spisovatelky a manžela.

ohrazenice ( 17. dubna 2024 19:09 )

Nevím ale četl jsem pravý opak. Že spisovatelka byla potvora a nedalo se s ní žít. Tomu by odpovídal nízký trest.

Jana Nováková ( 15. dubna 2024 08:02 )

Nepropouštět,už tak dostal nízký trest.
A jestli ho propustí,tak ať mu soud zakáže kontaktovat syna kterého má s Monyovou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání