Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

30 let od poslední vraždy Ivana Roubala: Obávaný zabiják od soudu odešel s doživotím!

Autor: pma, kro, bek - 
8. března 2024
05:00

Šumavská bestie, ze které běhal mráz po zádech. I tak lze označit obávaného sériového vraha Ivana Roubala. Ten byl zadržen před 30 lety v březnu roku 1994 krátce poté, co spáchal svou poslední vraždu v pražské autopůjčovně ZAPAP. Jednomu z mužů, kterého psychopat spoutal do kozelce, se nakonec podařilo přežít a zalarmovat policii. Roubal byl v roce 1999 za pět vražd odsouzen na doživotí. Obžalován byl i z dalších tří vražd, ty se mu ale nikdy nepodařilo prokázat. 

První vraždu spáchal Ivan Roubal, který byl původně pomocný strojvedoucí a později soukromě hospodařící rolník, v červenci roku 1992. V polovině prázdnin viděla manželka svého manžela Vladimíra S., vlastníka začínající taxislužby, naposledy. Jeho mrtvolu objevila policie až 25. května 1993 v septiku domu v obci Božíkov na Českolipsku. Dům byl sice neobývaný, klíče od něj měl ale právě Roubal, protože jej v minulosti pomáhal stavět. 

K druhé vraždě došlo na konci roku 1992. Za záhadných okolností tehdy zmizel Šperkař Václav H. Po mužově zmizení začal Roubal používat jeho auto, a dokonce se pokusil prodat i dům. Tělo Václava H. nebylo nikdy nalezeno a soud jej v roce 1995 prohlásil za mrtvého.

Mrtvolu schoval do rybníka

Třetí mord vrah spáchal jen den poté, co byla objevena mrtvola taxikáře Vladimíra S. 26. května 1993. Roubal zavraždil Josefa S., se kterým se seznámil přes inzerát, když hledal správce jeho statku Pohádka. Seniorovi vrah nemovitost vybájil v tom nejlepším světle, ve skutečnosti tou dobou byla Pohádka už velmi zchátralá a téměř neobyvatelná.

Cestou na statek Roubal Josefa S. zavraždil nedaleko Horusického rybníka v jižních Čechách a mrtvolu do něj následně hodil. Tělo seniora se našlo až při vypuštění rybníka o čtyři měsíce později.

O půl roku později Roubal v pražských Letňanech zavraždil seniora Václava D., který se živil prodejem pornografických kazet. Toho už zkušený vrah svázal do kozelce. Provedení spočívalo v tom, že Roubal muži uvázal smyčku kolem hlavy a druhým koncem lana svázal nohy. Svázaný Václav D., který ležel na břiše, se vlastní vahou pomalu uškrtil. 

Klec spadla v březnu 1994

Roubalův konec nastal v roce 1994. 8. března toho roku Roubal společně s několika dalšími společníky přijel do autopůjčovny ZAPAP na pražských Vinohradech. Tam spoutal majitele firmy Petra K., Petera M. a náhodného návštěvníka, kterým byl taxikář Jiří S. opět do kozelce a všechny oloupil. Jedinému Jiřímu S. se ze smrtící pasti podařilo dostat a následně zkontaktovat policii. Ta Roubala po několika dnech zadržela.

Spáchal i další vraždy?

Roubal byl kromě pěti vražd obžalován i z dalších činů, kterých se měl v 90. letech dopustit. Policii se například svěřil jeden z Roubalových spolupachtelů, že měl obávaný zabiják v roce 1991 nedaleko hranic s Německem zavraždit muže a jeho šestiletou dcerku. Jejich auto měl následně prodat překupníkům, těla se však nikdy nenašla. 

Mrtvoly se nepodařilo najít ani v případě Roubalova kamaráda Františka S., se kterým si po revoluci vrah pořídil několik nemovitostí na jihu Čech, a vrahovy přítelkyně Nataši. Roubal se měl v minulosti jinému spoluvězni svěřit s tím, že dvojici usekl hlavy a zakopal je nedaleko statku Pohádka. Se zmizením se zároveň objevila i spekulace, že je „hodil prasatům“, která měla dvě těla sežrat. Ani v tomto případě se mrtvoly dodnes nepodařilo najít. 

Čtyřiašedesátiletý Ivan Roubal zemřel v červnu 2015 ve věznici v Karviné na rakovinu, kde si odpykával trest doživotí.

Video  Případ Roubal (trailer)  - Planet Dark
Video se připravuje ...

MADONNA ( 8. března 2024 15:58 )

Hrůza a děs...

verka1 ( 8. března 2024 15:29 )

Měli ho hodit k pra.satum!! Tak to dělal on, bezcitná zrůda 🤮🤮🤮🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání