Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Mámu zavraždil sekerou?! Policie obvinila mladíka z Chrudimska

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
10. dubna 2024
15:54

Policie obvinila devatenáctiletého muže z vraždy jeho třiačtyřicetileté matky. Podle soudního lékaře byla příčinou smrti mnohačetná sečná poranění. Soud mladíka poslal do vazby, uvedla v tiskové zprávě mluvčí krajské policie Dita Holečková.

Syn úmrtí ženy policii sám oznámil v pondělí kolem 3:00. Kriminalistům uváděl informace, které se jim zdály v mnoha ohledech podezřelé, při prověřování se k činu doznal. „Motivem jeho jednání měly být dlouhodobější neshody mezi ním a matkou. Na usmrcení matky si dopředu připravil sekeru, dále masku, kterou při činu použil, aby ho během útoku nepoznala. Tyto věci následně před příjezdem policie v domě uschoval. Případ pak sám oznámil a snažil se vinu přenést na neznámého pachatele, který měl vniknout do domu,“ uvedla Holečková. Za vraždu muži hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

V březnu krajští kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu pětadvacetiletého muže. Podle policie napadl v Chrudimi 29. února čtyřiapadesátiletého muže s cílem ho usmrtit a vážně jej zranil.

Policisté minulý rok v Pardubickém kraji vyšetřovali jednu vraždu a čtyři pokusy o ni. Vražda se stala ještě o rok dříve, původně bylo ale vyšetřování vedeno jako trestný čin zbavení osobní svobody s následkem smrti, teprve později byl případ překvalifikován. Všech pět případů kriminalisté objasnili. V roce 2022 počet vražd a pokusů o vraždu dosáhl deseti.

Video  Insta Crime Podcast: Vrah Chlouba hodiny mučil škrcením dvě dívky. Mladší (†14) brutální útok nepřežila.  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

 

Bohuslav Šalplachta ( 10. dubna 2024 17:11 )

Masku a sekeru ukryl v domě.....To musel idiot první stupně.Žádný kriminál,ale doživotní blázinec,ale skutečně doživotní.

Michelin ( 10. dubna 2024 16:52 )

Smrada bych namlel do fašírky a hodil psům , snad by to sežrali 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání