Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pohřeb slovenských maturantek, které srazil autobus: Stovky lidí a bílé růže!

Autor: ČTK - 
10. dubna 2024
13:35

Mnoho lidí přišlo ve středu na východním Slovensku na poslední rozloučení se třemi dívkami ve věku 17 až 18 let, které o uplynulém víkendu zemřely poté, co skupinu mladých lidí srazil autobus.

Smuteční obřad v řeckokatolickém chrámu ve městě Stará Ľubovňa začal dopoledne za účasti řeckokatolického arcibiskupa Jonáše Maxima a biskupa Františka Trstenského.

Dav lidí se shromáždil u chrámu a řada z nich držela v rukou bílou růži. Pozůstalí předem vybídli veřejnost, aby místo věnců a kytic přišli pouze s květem bílé barvy.

„Děkuji dívkám, že při svém krátkém životě ukázaly lásku, která zapomíná na sebe, a druhý člověk je zajímal více. Hovoří o tom svědectví jejich rodičů, spolužáci, kněží, svědectví mladých křesťanů,“ řekl Trstenský. Studentky navštěvovaly církevní gymnázium.

Tragédie se stala poté, co se autobus dal nečekaně do pohybu, když z něj vystoupili mladí lidé, kteří mířili na křesťanské setkání. Kromě tří mrtvých si nehoda vyžádala dalších sedm zraněných. Policie případ vyšetřuje jako podezření z obecného ohrožení.

Tragické nehody či kolize autobusů na Slovensku nejsou ojedinělé. Například letos v březnu odvolací soud potvrdil osmiletý trest vězení pro řidiče nákladního auta, který v listopadu 2019 zavinil nehodu linkového autobusu na jihu Slovenska. Zemřelo tehdy 12 lidí a dalších 19 utrpělo zranění.

Video  Nehoda ve Spišském Podhradí: Autobus zabil tři dívky, tragédie otřásla i ministrem vnitra.  - Facebook - Ministerstvo vnitra SR; Foto - Profimedia
Video se připravuje ...

 

Yvetta Zlínská ( 18. dubna 2024 20:12 )

Je to hrůza. Upřímnou soustrast rodičům. Nechci si ani představit, jakou bolest prožívají.

XYZ3 ( 10. dubna 2024 17:12 )

Upřímná soustrast se nepřeje. Jinak je to tragédie

Uživatel_5670715 ( 10. dubna 2024 15:04 )

Přeji upřímnou soustrast 🖤

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání