Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Hrůzná smrt pod koly autobusu: Zemřely Lucia (†17), Sofia (†18) a Katka (†17) kvůli banální chybě řidiče?

Autor: rv - 
10. dubna 2024
05:00

Byly mladé, nadané, život měly před sebou. Maturantky Lucia (†17), Sofia (†18) a Katka (†17) se velmi těšily na křesťanské setkání ve Spišské Kapitule na východě Slovenska. Jen pár metrů od areálu je ale v sobotu srazil a usmrtil autobus, ze kterého právě vystoupily. Řidič se zhroutil. Může za tragédii jeho banální chyba?

Proč, kladou si všichni otázku ohledně obrovské tragédie. Řidič, věřící chlap, který navíc oběti znal, měl mladé bezpečně dopravit k areálu Kapituly. Seděl za volantem 20 let starého busu MAN a automatickou převodovkou.

A možná právě to stojí za neštěstím. Podle serveru cas.sk nebyl šofér na automat zvyklý. Mohlo se stát, že v nastartovaném vozidle čekal, až mladí vystoupí, pak dal nohu z brzdy, ale stále měl zařazený režim jízdy, místo parkování či neutrálu.  

Obrovské zoufalství

Bus se tak rozjel a děti zmasakroval. Celkem srazil desítku mladých. Tři dívky zemřely, dvě z nich byly spolužačky řidičovy dcery. Ta jela ve stejném autobusu a celou hrůzu viděla. Její táta, který seděl za volantem smrtícího vozu, se zhroutil.

Skončil v cele předběžného zadržení. Církevní hodnostáři žádali, aby tam zoufalému, zlomenému muži mohli poskytnout duchovní útěchu. To ale nebylo možné. Po 24 hodinách byl řidič propuštěn, je na tom ale psychicky velmi zle.  

Velká bolest

Diecézní setkání bylo okamžitě zrušeno, uskutečnila se jen mše za oběti tragické nehody. „Toto velké neštěstí mě nesmírně zasáhlo. Myslím na rodiče a rodiny. Ani si neumím představit jejich bolest a žal,“ uvedl na sociální síti biskup Spišské diecéze František Trstenský, který se setkání účastnil.

Usmrcené dívky byly velmi talentované. Všechny plánovaly další studium na vysokých školách. Sofia a Lucia byly sestřenice. První jmenovaná byla nadanou zpěvačkou. Minulý měsíc uspěla v mezinárodní soutěži Golden Voice Malta, v kategoriích populární zpěv a národní hit získala diplomy.

Video  Nehoda ve Spišském Podhradí: Autobus zabil tři dívky, tragédie otřásla i ministrem vnitra.  - Facebook - Ministerstvo vnitra SR; Foto - Profimedia
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 11. dubna 2024 13:05 )

Poslyste, pilot kdyz se uci letat na nove masine musai mit naletano mnoho hodin s nejqakym zkusenerjsim. Zde je asiá hlavni peicina nestesti.On na tu automatickou prevodovku nebyl zvykly.
Ono by to laika ani nenapadlo ze k tomuto miuzeš dsojit a dojde

Uživatel_5413502 ( 10. dubna 2024 18:01 )

Ok, chápu, tak když sedím za volantem šlápnu na brzdu. Celé to nedává smysl

spania ( 10. dubna 2024 15:27 )

Tohle je hrozné! Velké neštěstí pro rodiče dívek,pro všechny zúčastněné,ale i pro toho řidiče,který z toho bude mít výčitky do konce života. 👎 👎 Je mi to opravdu líto. R.I.P.

padrino ( 10. dubna 2024 15:12 )

Důsledek mobilů neustále v ruce a sluchátek na ušich.

Karel Voříšek ( 10. dubna 2024 13:33 )

Blb je vždy blbem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání