Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policie odhalila další nevyřešené případy: Neznámý vrah seniora a záhadné zmizení krásné miss z Karlova mostu!

Autor: pma - 
5. dubna 2024
05:00

I počátkem tohoto měsíce zveřejnila Policie ČR další dva nevyřešené případy z policejního kalendáře. Kriminalisté věří, že se díky uveřejnění dozví nové informace, které by mohly přispět k objasnění událostí. Dubnové případy se týkají vraždy na brněnském Cejlu a zmizení teprve osmnáctileté miss Daniely Kýrové v roce 1996.

Psal se duben 1996 a tehdy osmnáctiletá maturantka Daniela Kýrová měla celý život před sebou. Těšila se na vysokou školu a možnou kariéru v modelingu. Daniela se totiž zúčastnila soutěže Miss ČR a dostala se až do čtvrtfinále. 

V pátek 19. dubna toho roku složila písemnou maturitní zkoušku. S přáteli se proto rozhodli úspěch oslavit. Chtěli navštívit koncert v rockovém klubu v centru Prahy, už ale nebyly lístky, a tak se skupinka vydala k nedalekému Karlovu mostu, odkud hudbu poslouchali. 

Kolem půlnoci na mostě zůstala už jen Daniela a její kamarádi Honza K. a František H. Dívka chlapcům oznámila, že si potřebuje odskočit na toaletu. Nechala přátelům na mostě svou tašku a osobní věci a vydala se směrem ke Kampě. Jenže z toalety se už Daniela nikdy nevrátila. 

Kamarádi po dívce začali ihned pátrat, ale ani po několika hodinách ztracenou Danielu nenašli. Odjeli proto za Danielinými rodiči a sdělili jim, co se stalo. Krátce na to bylo po Daniele vyhlášeno pátrání. To bylo ovšem neúspěšné. Rodina si po čase najala i soukromého detektiva, ale ani ten nedokázal rodině pomoct. 

„Daniela měla hnědé vlnité vlasy, hnědé oči a byla vysoká 173 cm. S ohledem na časový odstup je možné, že nyní vypadá jinak - i přesto, nevíte, kde by mohla být?“ uvádí k 28 let starému nevyřešenému kriminalistickému pomníčku policie. 

Druhý případ se týká 5 let staré vraždy brněnského seniora. „Josef G. bydlel v bytě v ulici Cejl v Brně a k jeho vraždě došlo pravděpodobně 2. dubna 2019. Pachatel zároveň z bytu odnesl několik cenných věcí, mezi kterými byly i dvě pistole - samonabíjecí vzor CZ-62000 a Browning ráže 22 LR,“ uvádí kriminalisté.

Ta bude ráda za jakékoliv informace, které by veřejnost k případům měla. „Všechny poznatky budeme předávat pracovní skupině Tempus, která se nevyřešeným případům věnuje,“ uvedla před časem policie. 

Video  Kde jsou? Krásná miss zmizela přímo z Karlova mostu.  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Konopnice ( 5. dubna 2024 19:35 )

Jestli to nebude tím,že nešla na žádné veřejné záchodky,ale hezky pěkně na bobek...v tom případě se opravdu kabelka nebere.....aha?? A kdyby k tom měli prsty její kamarádi,dávno by se nato přišlo..zkrátka a dobře,byla sakra v nesprávný čas na nesprávném místě....musí to být pro rodiče strašný.nevědět,co se jí stalo

vinke ( 5. dubna 2024 15:16 )

Netuším jak vypadají toalety na Kampě, ale žádný luxus to určitě nebude. Neznám ženskou, která by šla na záchod bez kabelky. Kamarádi po ní údajně několik hodin pátrali a a pak odjeli za Danielinými rodiči a sdělili jim, co se stalo. Ale ona neměla tu noc spát spát u rodičů, ale u kamarádky. Proč její ztracení kamarádi nešli oznámit jako první policii?

Drž hubu ( 5. dubna 2024 13:27 )

To je teda pěkná záhada 🙄

pea.p ( 5. dubna 2024 10:42 )

Celkem by mě zajímalo jakým směrem se ubíralo pátrání a zda ti kamarádi byli také mezi podezřelými. Osobně si z 99% beru na WC kabelku sebou. Kdyby nebyl TP ap. Holky se navíc pak přičísnou, upraví si mekeup ap. Neumím si představit nechat někomu osobní věci a jít jen tak někam.(nečekali před WC). Spíš než ona už budou někde jen její ostatky(bez osobních věcí, dokladů ap.se někdo jen tak nevypaří)

Pollo ( 5. dubna 2024 09:51 )

Krasomila chytrá jak rádio Jerevan.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání