Moc toho ale neřekl. „Nebylo to jednoduché,“ přiznal syn zpěvačky a hudebního skladatele Ladislava Štaidla (†75) v třídílném dokumentu Málo mě znáš. „Mám nepříjemné vzpomínky,“ konstatoval otevřeně Artur s tím, že byl kvůli mámě terčem posměchu spolužáků na základní škole.

Pohled do rodiny

Diváci budou mít také možnost vůbec poprvé zhlédnout nikdy nezveřejněné autentické záběry ze života popové princezny Ivety Bartošové, zachycující jeden běžný sobotní den u jejích rodičů ve Frenštátě pod Radhoštěm. Iveta přichází s igelitkou domů, smaží řízky s maminkou, zatímco táta na zahradě kydá hnůj a sestra-dvojče Ivana vesele běhá se psem.

Jasná jednička

Životní příběh zpěvačky přibližuje také právě vysílaná minisérie Iveta na Nově. První díl si na Boží hod velikonoční nenechal ujít bezmála milion televizních diváků starších 15 let, takže se stal jedničkou nedělního večera. Třídílný dokument Málo mě znáš začne TV Nova vysílat 5. května. Na Voyo bude k vidění už od této neděle!

Zakázaná premiéra

Autor seriálu Policie Modrava, režisér a scenárista Jaroslav Soukup (77), se nemusel moc rozhlížet, když hledal k Rudolfu Hrušínskému nejmladšímu (53) partnerku do filmu Svatba upírů.

„Roli jsem dal Ivetě a nelitoval jsem. Odvedla perfektní práci, neexistovalo, že by neuměla roli,“ říká Soukup v dokumentu Málo mě znáš. Problémy nastaly po natáčení. Iveta se s Rudolfem vyspala, měli spolu poměr, což režisérovi zcela uniklo. Ne tak jejímu partnerovi... „Štaidl byl naštvaný a zakázal Ivetě jít na premiéru!“ popsal situaci z roku 1993.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Artur měl k poslední sérii velké přání, říká režisér Ivety pdc, bp, Červený, Železný

Vendula Pizingerová: Co si vyčítá?!

Druhá žena hudebního skladatele Karla Svobody (†68) Vendula, dnes Pizingerová (50), měla k Ivetě Bartošové blízko i fyzicky. Bydlely totiž v Jevanech jen přes zahradu. Ve zdi byla vrátka, která se podle momentální nálady mezi oběma skladateli zatloukala prkny, nebo byla otevřená.

„Štaidl si dal podmínku, že se Iveta kvůli synovi stáhne ze showbyznysu. Jenže Karel právě dopsal Draculu. Pomáhala jsem Karlovi přesvědčit Ivetu, aby do muzikálu šla. Teď toho lituju,“ přiznala Vendula. Láďa ji pak prosil, aby Bartošovou přemluvila, ať skončí. Už se to nedalo zvrátit.

Fotogalerie
59 fotografií