Dodnes nikdo neví, co se nešťastné hvězdě honilo 29. dubna 2014 hlavou, ani proč se rozhodla sprovodit ze světa právě skokem pod vlak. Jedno je však jisté – národ na ni nikdy nezapomene. I z tohoto důvodu televize Nova zcela mimořádně zařadila do vysílání dvě řady životopisné série Iveta z dílny Voyo Originál. 

Málo mě znáš

Vedle výjimečné televizní premiéry dvou řad seriálu Iveta se diváci Novy mohou těšit rovněž na třídílný dokumentární cyklus Málo mě znáš. Ten přinese mimo jiné i osobní vzpomínky syna Artura Štaidla (27) nebo nikdy nezveřejněné záběry ze zpěvaččina soukromého života.

Dokument tak diváky rázem přenese třeba do Ivetina rodného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde si zpěvačka s celou rodinou užívá sobotní oběd. „Docela obyčejný víkend, pár hodin doma… Tak to u nás vypadá, když přijedu a když se vracím tam, kde jsem nejraději,“ popisuje Bartošová se spokojeným úsměvem chvíle s rodiči. Zatímco mamince pomáhá při přípravě oběda, tátu navštíví na jeho milované zahradě...

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Pokračování Ivety sklízí chválu. Kdo se v seriálu objeví? pdc, klb, Marek

Minisérie Iveta

Minisérie Iveta mapuje dvě dekády života a kariéry jedné z nejslavnějších tuzemských popových ikon a u diváků platformy Voyo sklidla velký úspěch. Každá série nabízí tři epizody a v hlavních rolích uvidíme například Annu Fialovou (28) coby Ivetu Bartošovou, Vojtěcha Vodochodského (30) v roli Petra Sepéšiho (†25) nebo Ondřeje Brzobohatého(41) jako Ladislava Štaidla (†75). TV Nova uvede minisérii Iveta po šest nedělních večerů od 31. března do 5. května v hlavním vysílacím čase 20:20 hodin.

Vzpomínky na hvězdu

Dokument Málo mě znáš přinese rovněž řadu výpovědí kolegů a přátel Ivety Bartošové. „Narodila se jako nečekané dvojče. Nikdo nepočítal s tím, že má její maminka v břiše ještě jedno dítě, a to byl pro Ivetu špatný start do života, se kterým se hodně těžko vyrovnávala,“ zavzpomínala zpěvačka Bára Basiková (61).

Ačkoliv se totiž dívky narodily jako jednovaječná dvojčata, povahami se velmi lišily. Iveta byla odmala uzlíček nervů, její o 15 minut starší dvojče Ivana (57) byla pravý opak. „Ivana si vzala energii i odolnost za dvě a na mě nezbylo,“ soudila ublíženě Iveta ještě za svého života.

Smrt na kolejích

Iveta Bartošová se 29. dubna 2014 rozhodla ukončit svůj život skokem pod vlak. Jen kousek od svého domu v pražské Uhříněvsi, v narozeninový den svého posledního manžela Josefa Rychtáře (65). Tragická událost byla vyústěním zpěvaččiných bojů se závislostí na alkoholu, antidepresivech a dalších osobních problémů.

Fotogalerie
55 fotografií