O posledních letech zpěvačky Ivety Bartošové věděla celá republika a publikum se zájmem četlo, co se kolem ní děje. Všechno vyeskalovalo k nešťastné sebevraždě dne 29. dubna 2014 v Uhříněvsi. Když k tragédii došlo, bylo jejímu synovi Arturovi 17 let.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Artur měl k poslední sérii velké přání, říká režisér Ivety pdc, bp, Červený, Železný

Na dění z těchto let si podle režiséra Michala Samira syn zpěvačky a muzikanta Ladislava Štaidla pamatuje. Ve filmu je dokonce herec, který Artura ztvárnil. „Kromě neustálého konfliktu s bulvárem jsem třetí sérii opřel také o ten její vztah s ním, jakožto se synem, o kterého přišla. Byl jí soudně odebrán a samozřejmě se vídali, takže je to z její strany jakoby boj nejenom o to, být s tím klukem, ale i o přízeň toho kluka. Bylo to samozřejmě složitý, když je vám třináct let,“ vysvětloval Samir.

Prosba Artura k mamince

S Arturem se během let spřátelili a našli netradiční pojítko. „Máme společný suchý britský humor,“ rychle odpověděl Samir a později s úsměvem dodal: „Myslím si, že kdyby nás někdo slyšel povídat si v soukromí a dělat ty naše vtipy, tak by byl docela zaskočený, ale to je to zase náš svět,“ prozradil režisér s tím, že Artur je velmi inteligentní a má obrovský popkulturní přehled, proto může být pro mnohé složité ho chápat.

Mezi přáteli došlo i na rozhovory o Ivetě Bartošové a její syn měl k poslední sérii velké přání. „Prosil mě, abych vždycky vůči jeho mámě dodržel i v tom vyobrazení důstojnost. Takže se hledala hranice toho, kdy Ivetě je špatně a je vidět, že jí je špatně, ale aby to nikdy nešlo za hranu toho, že se potom vozíme, teďka už si z toho děláme srandu. Má to lecos, co dočinění s hereckým umem hlavní herečky Anny Fialové,“ odhalil Michal Samir.

Nejsou to magoři

V poslední sérii nemůžou chybět ani kontroverzní muži Bartošové. Jejího bývalého manžela Josefa Rychtáře si zahrál David Prachař a vášnivého ctitele a ochránce Zdeňka Macuru zase Richard Krajčo. Na nabídku mu elitní herci kývli prý proto, že pochopili, že mu nejde o senzaci, ale skutečně chce zachytit a vyobrazit jejich charaktery. „Nechci, aby ten seriál obhájil ty lidi, ale mám za cíl, aby vysvětlil možné příčiny jejich jednání. Já jsem přesvědčen, že pan Rychtář Ivetu miloval,“ tvrdí režisér a dodává: „Stejně tak pana Macuru nějakým způsobem zobrazujeme jako člověka, který to, co dělá, myslí ve vší upřímnosti a vážnosti.“

V poslední sérii proto Samir odhlíží od názorů veřejnosti a staví na prokázaných událostech. „Já mám prostě pocit, že to nelze shrnout ze stolu s tím, že to byli dva magoři a Iveta byla závislačka. To je nefér a takhle jednoduchý ten svět není. Tenhle seriál je o tom, že se snažíme podívat pod povrch titulkových nálepek,“ láká Michal Samir diváky.

Fotogalerie
37 fotografií