Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Swingers a cizí sexuální dobrodružství. Jak se píše erotická poezie v Česku?

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
19. ledna 2024
17:00

Je neobvyklé, že by česká poezie vyprodávala přednáškové sály, ale přesně takovou auru má tvůrce Petr Soukup. Desítkám žen předčítá krátké, zábavné, erotické básně a nedávno vydal i pokračování sborníku povídek Erotické příběhy, které se staly. Jaké měl on sám dojmy ze swingers a s jakými pikantními dobrodružstvími se mu lidé do knih svěřili, prozradil v podcastu Už budu!

Nyní zažívá básník, textař, zpěvák a zaměstnanec marketingové agentury Petr Soukup prý nejlepší období v životě. Může si dělat, co chce, spát či vstávat, kdy chce a cítí se opravdu svobodný. „Kdybych byl ve vztahu, tak tohle nemůžu dělat. Nic z toho, co jsem teďka řekl. Žádná z mých žen mi nikdy nedovolila, abych vstával ve chvíli, až se probudím,“ usmíval se Soukup

Video Už budu: Celý rozhovor s básníkem Petrem Soukupem - pdc, ub, Jedlička, Železný
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Erotika Soukupa přitahovala již od 13 let a není proto nijak překvapující, že jeho nejbližší kamarádkou je pornoherečka Stacy Cruze. On sám si uvědomuje, že není žádný Jan Skácel. Svojí poezií chce hlavně bavit a lehce provokovat. Při psaní poezie se neinspiruje ničím erotickým, stačí, když poslouchá rozhovor v rádiu a inspirace se přihlásí sama. „Stačí, že tam zazní nějaké obyčejné slovo, který mě inspiruje. Chytnu se nějakého rýmu, a ten se mi tak líbí, že se přinutím k tomu, abych na to dopsal básničku,“ popisuje svůj způsob psaní poezie.

Na jeho veřejná čtení chodí v drtivé většině ženy a podle Soukupa jsou také mnohem otevřenější mluvit o svých zkušenostech v erotické oblasti. Potvrdilo se mu to v dalším projektu. „Říkal jsem si, že by bylo hezký sestavit úplně obyčejnou knížku, kde lidi, které denně všichni potkáváme, popíšou své nejkrásnější nebo nejzajímavější sexuální nebo erotické zážitky,“ líčil, koho hledal pro Erotické příběhy, které se staly. V prvním díle měly dle editora lepší historky dámy oproti pánům. V druhém díle se podle Soukupa poměr vyrovnal.

Moderátorka Zorya Blue vydala Knihu moderní sexuality UŽ BUDEŠ? Ulov si svou knihu tady! Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz.

„Ten důvod, proč jsem tu knížku udělal není proto, aby se lidi vzrušili, to je až druhý plán. Udělal jsem to pro lidi, kteří mají ve svém životě zábrany, si užívat to, co by opravdu chtěli. Když si to přečtou, tak uvidí, že nejenom lidi, kteří jsou výstřední a žijí bohémský život, tak mají nějaký ulítlý sex. Má ho jejich sousedka nebo nějaký obyčejný kluk, student působící jako zaražený introvertní člověk a vlastně si ten život umí dobře užít,“ udává hlavní důvod, proč sesbíral a vydal příběhy, co se skutečně staly. S jakými pikantními zážitky se mu lidé svěřili, a proč sexuálně nejdivočejší byla jeho svatební noc?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.