Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podcast: Menopauza není konec sexu! Psycholožka odhalila, jak se jí změnil milostný apetit

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
10. prosince 2023
05:00

Ve svých 45 letech psycholožka Klára zjistila, že je v první fázi menopauzi. Duševně i tělesně zažívala změny, které ale menopauze nejprve nepřičítala. Během tohoto období se Kláře nejenže lehce změnilo tělo, ale také se proměnily její milostné chutě. Nyní jako průvodkyně menopauzou radí, že stárnutí neznamená konec sexu. Naopak! Může to být začátek nových, vzrušujících dobrodružství!

Kolem menopauzy panuje mnoho předsudků a hlavně obav. Psycholožka a průvodkyně menopauzou Klára se v podcastu Už budu! svěřila, že se bála, že se z ní stane stará, vysušená dáma. Na internetu je totiž množství děsivých informací, co menopauza je, kdy v období od 45 do 55 let dochází k postupnému zastavování menstruace, hormonálním a tělesným změnám. Takřka jako by ženám končil život...ale tak to samozřejmě není. 

Video Už budu! Celý rozhovor o menopauze s Klárou - pdc, ub, Marek, Železný
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Podle Kláry má každá žena menopauzu odlišnou. „Je to nepředpokládatelné a nejsou na to nějaké výzkumy. Zkoušela jsem je hledat, ale moc jich není. Kdo by taky zkoumal něco, co se týká starých ženských?“ vadí hostce podcastu. Podle ní ale není menopauza nutně něco negativního. Během ní přestala sebe samu vnímat skrz své tělo, méně řeší, co si o ní ostatní lidé myslí a začala si pořádně užívat nejen milostný život!

Před silvestrovským víkendem vyjde exkluzivně na Blesk.cz celý záznam z vášnivé show ke křtu nové knihy Už budeš? moderátorky a burlesky Zoryi Blue! Před silvestrovským víkendem vyjde exkluzivně na Blesk.cz celý záznam z vášnivé show ke křtu nové knihy Už budeš? moderátorky a burlesky Zoryi Blue! | Blesk

Moderátorka Zorya Blue vydala Knihu moderní sexuality UŽ BUDEŠ. Ulov si svou knihu tady! Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz.

Kamarádky Kláry, které jsou v dlouhodobém vztahu, se jí svěřovaly, že se jim během menopauzy snížilo libido. Naopak psycholožka byla v určité době první fáze naopak hypersexuální. „Měla jsem chuť na sex s různými muži,“ přiznala hostka. „A jak často jsi myslela na sex?“ zeptala se moderátorka Zorya Blue a odpověď jí zaskočila.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.