Možná to byl osud, možná pouze náhoda, ale kolem roku 2010 se na severu Londýna ve fast foodu pokal Michal Samir s Karlosem Vémolou. Začínající bijec mu hned padl do oka. Mladík měl velké sny, které v době, kdy jej nikdo neznal, vypadaly téměř nereálně. Přesto měl v sobě Karlos něco, co Samira neskutečně zaujalo. Tak začala jejich 15letá dokumentaristická pouť, na jejímž konci je 600 hodin záznamů a hlavně dokument Karlos: Lvi žerou první. 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Karlos s prostitutkami v dokumentu. Lela je ve filmu nechtěla pdc, bp, Červený, Železný

„Jednou mi říkal, že o Honzovi Kollerovi vznikl super film, ze kterého vyjde jako slušný kluk, všichni ho mají rádi a je to super. Proč to nemůže mít takhle i on? Tak asi všichni jsme schopní domyslet, proč Karlos nemůže mít film jako Honza Koller. Jestli jsou si dva lidi strašně odlišní, tak jako jsou to tihle dva,“ smál se režisér dokumentu.

Karlos s prostitutkami

Diváci tak uvidí celou pouť Vémoly s raritními záběry z Anglie, vítězné i prohrané bitvy a výsledné minutáži se nevyhnuly ani kontroverzní momenty. Finální slovo, co v dokumentu zůstane měla Karlosova rodina, samotnému bijci to prý bylo jedno. Manželce Lele se ve snímku nelíbily záběry z videa z roku 2015, kdy si Karlos Vémola na svůj mobil natočil tři prostitutky, jak mu provádějí orální sex. Samir pikantní nahrávku ale v dokumentu nechal. Po premiéře si to s ním Lela šla vyříkat!

„Ona viděla jinou míru zcenzurování, ale pokud to tam je, tak jsme to museli posunout,“ přiznal v podcastu Samir a prozradil, že původní cedule s nápisem cenzura nefungovaly, proto tam nechal několik vteřin, kdy podle režiséra nejde nic vidět. „Pro to vyprávění je to důležité. Pro mě to není bulvární kauza, pro mě je to rodinné drama, které samozřejmě pro ty aktéry je nepříjemné a já jsem si toho vědom, ale to je prostě určitá daň za to, že se tvoří dokumentární film,“ hájil svůj záměr režisér. A o co šlo?

Poprvé to viděl až na premiéře

Toto video je vyeskalováním rozpadu vztahu Karlose a jeho bratra Filipa. Sourozenci spolu byli v Londýně, jenže v roce 2019 se kvůli sporům o peníze rozhádali a bylo zveřejněno video Karlose s prostitutkami. Kdo komu dlužil, kdo koho vydíral a další detaily Samir neřeší, pro něj tato kauza vypovídá o Karlosových rodinných vztazích.

Samotný aktér finální střih dokumentu viděl až na premiéře. Michal Samir proto s velkým očekáváním čekal na verdikt Karlose. „Na premiéře seděl přímo za mnou, a tak jsem čekal na jeho prvotní reakci. Karlos pak vyšel ze sálu s tím vším, co tam viděl a řekl: ‚To je čistý. To je prostě jako já.' To byla první věta, kterou mi řekl,“ usmíval se spokojeně režisér.

Jakým tématům se Karlos vyhýbal, co na dokument řekly Vémolovy děti a jaké byly začátky bijce, řekl v Blesk Podcast režisér Michal Samir:

Fotogalerie
89 fotografií