Pro člověka neznalého kontextu můžou některé pasáže ze seriálu z produkce České televize vypadat jako z absurdní komedie. Jednotlivci ze skupiny pickuperů chodí oslovovat procházející ženy a snaží se je oslnit větami typu: "Ahoj, jsi krásná. Ahoj, vypadáš dobře. Ahoj, věříš na lásku na první pohled, nebo mám přijít znova?" Nejedná se nikoliv o nový trend, ale jeho počátek se datuje do roku 2005, kdy svůdník Neil Strauss vydal knihu Hra: Průnik do tajné společnosti mistrů svůdců, která se stala rádcem tisícům dalších mužů po celém světě, jak mají dostat ženy do postele.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Balení holek je pro pickupery sport, kdo na tom vydělává? pdc, bp, Červený, Železný

K brněnským "streetařům" se režisér Tadeáš Daněk dostal přes kamaráda a zpočátku vůbec nevěřil tomu, že existují muži, kteří se tímto ve volném čase baví. Později se s nimi setkal, a ačkoliv na ulici mohou členové této skupinky působit svérázně a sebevědomě, odhalil, že tomu tak není. "Silní jsou jen v té skupině, ale většina z nich jsou kluci, kteří jsou zranitelní a chtějí jenom lásku a pár psychopatů toho využívá," odhaluje své zjištění.

Obchodníci s neštěstím

I jejich úspěšnost je diskutabilní. Kupříkladu Woody si Daňkovi stěžoval, že se do dokumentu nedostalo žádné jeho rande. Jenže podle dokumentaristy po celou dobu natáčení sice oslovil stovky žen, ale k žádnému rande nedošlo. A tady podle hostů podcastu nastává další problém. Neštěstí těchto mužů využívají samozvaní koučové, kteří jim prodávají své kurzy za tisíce korun.

"Nemají žádné vzdělání a zaručují se tím, že mají zkušenosti z tisíce oslovení. Co je to za zkušenost, že oslovili tisíce žen a z žádnou nemají vztah? Tihle kluci učí, vybírají za to prachy a stojí to desetitisíce," uvedl režisér s tím, že z natáčení s těmito kouči odcházel plný emocí a bylo mu pickupera Woodyho, jenž za jejich kurzy utratil nemalé částky, opravdu líto. "Chudák z toho má guláš a přitom chce jenom lásku. Tohle mě absolutně naštvalo," přiznal.

Jak moc pickupeři reflektují, že svým počínáním ubližují ženám, jaká byla poutní cesta Kazmy, a proč si jezdí Češi pro manželky na Filipíny, prozradili hosté Jiří Nečas a Tadeáš Daněk v Blesk Podcastu: 

Fotogalerie
44 fotografií