Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policie v České Lípě má nového roztomilého člena: Tým posílí štěně ovčáka jménem Butch

Autor: jel - 
8. března 2024
19:00

Kynologické oddělení policistů z České Lípy přivítalo novou posilu. Jedná se o čtyřměsíční štěně německého ovčáka jménem Butch Bella Don Devils. Pejsek už cvičí s psovodem Filipem Dvořákem a snaží se, aby se co nejdříve vyrovnal svým služebně starším zvířecím kolegům.

Policista Filip Dvořák dokonce dostal minulý rok v prosinci skvělé ocenění Psovod roku. Společně se čtyřnohým parťákem Emanem totiž v červnu 2023 pátrali po pohřešovaném muži, který zanechal dopis na rozloučenou.

Video  Policie v České Lípě má nového roztomilého člena, je jím pejsek Butch  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 „Zhruba po 1,5 km a dvou hodinách usilovného pátrání začal pes avizovat osobu v blízkosti. Zanedlouho už pak svým štěkotem označil chroptícího muže ležícího nehnutě břichem a obličejem k zemi,“ popsala v minulosti krajská policejní mluvčí Klára Jeníčková. Díky tomu se muži podařilo zachránit život.

Kromě Emana vede policista Dvořák také křížence Normena, který se v současné době připravuje ke zkoušce speciálních činností a to vyhledávání výbušnin. Čtyřnohá parta se nově rozrostla právě o malého německého ovčáka Butche. 

„Ten nejen, že se snaží dostát svému ďábelskému jménu, ale také se snaží vyrovnat služebně staršímu psímu parťákovi Emanovi,“ uvedla Jeníčková. „Butch svým starším psím kolegům nic nenechává zadarmo a svůj temperament naplno využívá při výcviku,“ doplnila mluvčí s tím, že se štěně formou hry připravuje například na vyhledávání pachatele a další úkony, které bude ve výkonu služby potřebovat.