Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Řidič míchačky usmrtil v Teplicích seniorku (†79): Šlo o manželku úspěšného fotbalového gólmana!

Autor: pma - 
6. března 2024
13:09

Před necelým měsícem došlo v severočeských Teplicích k velkému neštěstí. 7. února tam řidič míchačky srazil devětasedmdesátiletou chodkyni. Seniorka na místě svým zraněním podlehla. Řidič po nehodě z místa s nákladním vozem odjel, ještě ten den ho ale vypátrala policie. Jak vyšlo najevo, zesnulá žena byla manželkou legendárního fotbalového brankáře Teplic Jiřího Sedláčka. Ten prosí svědky o pomoc a doufá, že se mu o nešťastné smrti jeho ženy podaří zjistit víc. 

Osudná nehoda se stala 7. února odpoledne. Bývalý fotbalový brankář Jiří Sedláček, který byl součástí teplického klubu 15 sezon, si luštil křížovku, když se jeho žena vydala na odpolední nákup. Většinou prý manželé do obchodu jezdili autem, toho dne ale chtěla žena jít pěšky. To se jí ale bohužel stalo osudným. 

Namísto oslav pohřeb 

Seniorka šla Doubravskou ulicí směrem do městské části Trnovany. Na pomezí Skupovy ulice, do které žena odbočovala, ji ale srazil stavební domíchávač betonu. Manželka bývalého sportovce fatální srážku nepřežila. 

„Já nic nevěděl. Volal jsem dceři, kamarádkám, jestli není u nich. Jezdili jsme a hledali jsme ji,“ popsal pro televizi CNN Prima NEWS Sedláček, který se o svou ženu velmi bál. Stále doufal, že se někde pozapomněla. Před osmou hodinou večer ho však policie informovala o smutné skutečnosti. Namísto oslav nadcházejícího výročí 50 let od svatby musí Sedláček strojit pohřeb. 

Řidič po nehodě z místa ujel. Zřejmě netušil, že ke střetu se seniorkou došlo, protože mohla podle něj být v tzn. mrtvém úhlu, tedy v oblasti kolem vozidla, kterou ani za pomocí zrcátek nevidí. Policie řidiče vypátrala po několika hodinách od tragédie v areálu ve zhruba deset kilometrů vzdálených Chabařovicích.

Vdovec má jasno

Policejní mluvčí Ilona Gazdošová uvedla, že se kriminalisté nešťastnou událostí zabývají a vyšetřují její příčinu. Policie si vyžádala i znalecké posudky z oblasti dopravy, které by měly k objasnění pomoci. 

Bývalý teplický brankář je podle jeho slov přesvědčen o tom, že šofér musel jeho ženu vidět. „Řidič dal přednost autu před sebou a už se nedíval dál před sebe, ani z okna. Syn jezdí 35 let kamionem a říkal: ‚Tati, ten ji musel vidět. Má zrcátka, okénko, všude vidí s přehledem‘. On ji podle mě vůbec nezaregistroval. Vinu ale budou svalovat na mrtvého člověka,“ dodal pro televizi vdovec. 

Ten také skrze Teplický deník požádal veřejnost o pomoc. Pokud kdokoliv nehodu na vlastní oči viděl, či má její záznam například skrze palubní kameru, má se gólmanské legendě ozvat. 

lukim ( 7. března 2024 09:52 )

Ujel? Tak je vinen! 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání