Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policejní pejsek František jde do penze: Krásná slova kriminalistky a psovodky na rozloučenou

Autor: jel - 
5. února 2024
16:28

František sloužil u policie na Litoměřicku dlouhých pět let. Za tu dobu dokázal asistoval u několika zatčení nebezpečných pachatelů i u mnoha pátracích akcí. V posledních třech letech dokonce sám dokázal vyhodnotit situaci a zachovat se v ní správně, aniž by mu kdokoli dával pokyn. Nyní odchází do zaslouženého důchodu. Psovodka mu poslala dojemný vzkaz.

František pochází z jihočeské chovatelské stanice a na službu u policie se připravoval už od malička. Už v jednadvaceti měsících splnil osmitýdenní kurz, díky kterému se stal výjezdovým psem.

„Během pěti odsloužených let absolvoval nespočet výjezdů, asistoval u zadržení několika i nebezpečných pachatelů a zúčastnil se mnoha pátracích akcí. Chránil bezpečí svého psovoda, ale i ostatních hlídek,“ popsala policejní mluvčí Pavla Koftová. Ta dodala, že v posledních letech dokonce František dokázal vyhodnotit bez povelu situaci a správně se v ní zachovat. Kromě toho se také zúčastnil několika závodů a je otcem několika štěňat, z nichž dvě také slouží u policie.

„Františku, kamaráde, bráško ve zbrani, upřímně Ti děkuji za vše, co jsi pro mě - nás udělal. Slibuji Ti už jen pohodlí, a v létě hurá k moři!“ vzkázala na závěr psovodka, policistka a majitelka Františka. 

Video  Policejní pes vyčmuchal zloděje pod hromadou oblečení  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 6. února 2024 11:00 )

Přeji Františkovi, jeho majitelce a rodině mnoho spokojených dní a let!🍀🍀🍀🇨🇿❤️ PS: nebude se František nudit?😉

jajas ( 6. února 2024 08:53 )

Asi k moři.... 😃

Uživatel_5683053 ( 5. února 2024 18:15 )

Ke své psovodce-viz věta: ,,psovodka a majitelka Františka,,
Hodně radostí a lásky v psím důchodu přeji ❤️‍

y1xcvbnm ( 5. února 2024 17:37 )

ale kam půjde???

Zobrazit celou diskusi