Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záchranářka popsala překotný domácí porod malého Adámka: Dramatické chvilky i dojemná slova!

Záchranářka s maminkou a novorozeným miminkem
Záchranářka s maminkou a novorozeným miminkem  (Autor: ASČR)
Autor: jel - 
5. února 2024
15:28

Malý Adámek spěchal na svět tak moc, že to jeho rodiče do nemocnice už nestihli a maminka musela chlapečka porodit doma. Na pomoc rodině vyrazili zdravotníci ze záchranné služby Asociace samaritánů ČR. Pro záchranářku Terezu to bylo úplně poprvé, co asistovala u porodu v terénu. 

Záchranáři se osudný den vraceli na základnu, když jim dispečerka oznámila, že kousek od nich probíhá překotný porod a oni jsou nejblíže. Rychle proto sanitku otočili a vyrazili na pomoc. Budoucí tatínek zdravotníkům hodil klíče z okna, aby se dostali do bytu. Těm bylo při příchodu hned jasné, že porod už je v takovém stádiu, že bude muset proběhnout v bytě.

„A mě čeká premiérový porod v terénu,“ uvědomila si v tu chvíli záchranářka Tereza. „Vidím hlavičku, jsem šťastná, ale kolem krku je pupečníková šňůra. Honem udělat prostor pro krček a je zde další stah a kluk je venku!“ popsala zdravotnice dramatické chvilky. Chlapeček dostal jméno Adam.

Na místo následně dorazil lékař a prohlédnul miminko a pak už se všichni vydali do nemocnice. Statečná maminka si od zdravotníků vysloužila pochvalu. „Můj první úplně samostatný porod. Zázrak zrození. Silný zážitek na celý život!“ uzavřela záchranářka Tereza.

Video  Epidurální analgezie a nejčastější obavy  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi