Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Při běžkařském závodě v Alpách zemřel Čech: Udělalo se mu špatně, dostal infarkt

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: www.profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
28. ledna 2024
19:48

Při běžkařském závodě v italských Alpách dnes zemřel sedmdesátiletý muž z České republiky. Informovala o tom agentura ANSA, na věc upozornila také TV Nova. Pomoc se muži, který podle prvních informací dostal infarkt, snažili poskytnout ostatní závodníci a zdravotníci přivolaní na místo.

Smrt českého občana v oblasti Bolzano potvrdil ČTK bez bližších podrobností mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake.

"Náš generální konzulát v Miláně poskytuje rodině konzulární asistenci. Detaily nebudeme poskytovat," uvedl mluvčí na dotaz ČTK.

Muž se podle informací agentury účastnil běžkařského závodu Marcialonga v tridentských Alpách, jehož trasa měří zhruba 70 kilometrů. U města Canazei se amatérskému závodníkovi, kterého doprovázel syn, udělalo špatně. Na místo byl povolán tým Červeného kříže a vrtulník záchranářů. Zdravotníkům se však již muži nepodařilo pomoci.

Předseda organizačního týmu závodu Angelo Corradini vyjádřil rodině zemřelého soustrast. Podle něj bylo pro záchranu života účastníka závodu uděláno vše, co bylo možné. Závodu se účastní na 7000 lidí.

index index ( 29. ledna 2024 09:58 )

70km na běžkách je hodně už i pro padesátníka, natož pro sedmdesátiletého dědka ! Má co chtěl 🙂

Uživatel_5142568 ( 29. ledna 2024 06:07 )

V 70 letech jít na takový závod to je nahlavu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání