Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Už je venku? Slyším, jak pláče! Dispečerka Lucie pomohla Verunce na svět

Autor: pma - 
31. ledna 2024
10:53

Náročnou směnu se šťastným koncem za sebou má členka záchranné služby v Libereckém kraji a dispečerka Lucie. Ta přijala volání rodičky, jejíž miminko chtělo rychle na svět. Po telefonu nastávající mamince i tatínkovi radila a za pár chvil se narodila malá Verunka. 

Když se miminko rozhodne přijít na svět, může vše proběhnout velmi rychle. I tak tomu bylo před pár dny v Libereckém kraji, kde nastávající rodiče usoudili, že to do nemocnice už nestihnou a zavolali proto záchranou službu. 

Dispečerka Lucie která hovor zvedla, na místo okamžitě poslala posádku. S oběma partnery po telefonu mluvila a radila jim, co mají dělat. A po pár chvílích bylo jasné, že odvedla dobrou práci.

„Už je venku? Je venku, slyším, jak pláče,” zněla její slova. „Je to holčička. Slyšela jsem vzadu tatínka, jak říká, že je krásná,“ dodala Lucie, na kterou hovor dolehl a začala štěstím plakat. 

Od kolegů kteří za novopečenou maminkou a jejím novorozencem vyjeli, se dispečerka dozvěděla, že holčička dostala jméno Verunka. 

Precizní práci a nasazení s jakým Lucie rodičům při porodu pomáhala, ocenila i veřejnost. „Všem třem ženám gratuluji a tatínkovi smekám klobouk. Držte se všichni," okomentoval událost na sociálních sítích jeden z diskutérů. „Nádhera. Smekám před slečnou dispečerkou Luckou a gratuluji rodičům k Verunce," připojila se s komentářem Linda. 

Video  Jak zažít hezký porod? Takhle s tím pomáhají v Brně  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi