Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mrtvého novorozence našel bezdomovec v kontejneru na posyp. Policie prosí veřejnost o pomoc!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, pma - 
24. ledna 2024
16:32

Jihočeská policie shání svědky, kteří by mohli pomoci s objasněním loňské vraždy novorozence. Mrtvé dítě lidé objevili 24. července v kontejneru na posyp u základní školy v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Policie vraždu zatím nevyřešila a po viníkovi stále pátrá, informovala ve středu na svém webu.

Mrtvé tělíčko novorozence objevil 24. července loňského roku bezdomovec v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Miminko bylo uloženo v kontejneru na posyp, který se nacházel jen pár metrů od základní školy. I když vyšetřování zprvu vypadalo nadějně, ani po více než půl roce se policii nepodařilo vypátrat osobu, která novorozence do kontejneru dala. 

„I přes výslechy desítek osob, prověření několika poznatků od veřejnosti, laboratorních vyšetření odebraných vzorků DNA se kriminalistům zatím nepodařilo tento hrůzný čin objasnit a jeho pachatele dopadnout,“ uvedla ve středu jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dodala, že s postupem času by si někteří lidé mohli vzpomenout na detaily, které by policii pomohly. Podle ní mohou mít řidiči záznam v palubní kameře, s nímž by se kriminalisté dostali k podezřelému.

„Konkrétně nám jde o osobu, která se v době od 25. června do 10. července 2023 pohybovala kolem kontejneru na posyp u budovy Základní školy v Lipně nad Vltavou a tělo novorozence tam vložila,“ řekla Krausová.

Lidé se mohou na policii obracet na lince 158, případně na čísle 974 221 483.

Video  Za katrem: Tělo Haničky (†11) našli mezi odpadky. Její vražda zůstává roky nevyřešená  - Blesk TV Jedlíčka Chebotareva
Video se připravuje ...

 

Uživatel_5650492 ( 25. ledna 2024 00:53 )

To bude těžký. Jezdí tam hromada cizinců...
Marie M.

MADONNA ( 24. ledna 2024 21:18 )

Strašný, jaký dokážou být lidi bezcitný bestie....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání