Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladíci ukradli na Třebíčsku náklaďák: Divokou jízdu městem zakončili bouračkou

Kluci ve věku 18 a 19 let ukradli v Třebíči nákladní vůz. Cestou však bourali, z místa utekli.
Kluci ve věku 18 a 19 let ukradli v Třebíči nákladní vůz. Cestou však bourali, z místa utekli.  (Autor: Policie ČR)
Autor: mat - 
5. února 2024
09:33

Třebíčským policistům se podařilo vypátrat povedenou dvojici, která ukradla ve městě nákladní vůz a následně s ním havarovala. Mladíci ve věku 18 a 19 let způsobili škodu za 300 tisíc korun.

Policisté přitom původně vyjížděli k ohlášené nehodě v Bartuškově ulici. Před osmou hodinou večerní tam vůz Iveco Daily narazil do zaparkovaných vozidel. Jeho posádka hned po nehodě utekla.

Při vyšetřování se ukázalo, že majitel nákladního auta o ničem neví. Ve stejné době se ozvali svědci, že poblíž nehody leží na vozovce kovová konstrukce, která podle všeho vypadla z ložního prostoru.

Auto s klíčem v zapalování

Záhy bylo jasno, co se přesně stalo. Vůz se ztratil z areálu místní firmy. „Automobil zůstal na místě odemčený, a navíc v něm byly i klíčky. Této situace pak ve večerních hodinách využili dva náhodní kolemjdoucí, kteří s ním odjeli. Cestou ztratili naloženou konstrukci a jejich jízda skončila dopravní nehodou a útěkem,“ popsala situaci policejní komisařka Jana Kroutilová.

Důkladné pátrání skončilo po několika dnech dopadením obou mladíků. Ten, který usedl za volant ukradeného auta, přitom ani nemá řidičák. „Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci. Šetří také způsob jízdy a následnou dopravní nehodu, ke které došlo, a veškeré její okolnosti,“ shrnula policistka.

VIDEO: Pronásledování ujíždějícího řidiče

Video  Policisté pronásledovali řidiče, který se řítil až 180 kilometrovou rychlostí. (10.1.2024)  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání