Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Postrach Jihlavska vykrádal rodinné domy: Chlapci odcizil čtyřkolku, kterou dostal k Vánocům

Obviněný muž z Třebíčska vykrádal rodinné domy. Odcizil i čtyřkolku, kterou dostal malý chlapec k Vánocům.
Obviněný muž z Třebíčska vykrádal rodinné domy. Odcizil i čtyřkolku, kterou dostal malý chlapec k Vánocům.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
8. ledna 2024
13:54

Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který se v kraji Vysočina vloupával do různých objektů a rodinných domů. A zároveň si zahráli na Ježíška. Mezi kradenými věcmi objevili čtyřkolku, kterou dostal jeden malý chlapec k Vánocům.

Kriminalisté z Jihlavy se dlouho věnovali sérii vloupání do různých objektů, včetně rodinných domů. Z těch mizelo nářadí, podezřelý muž ukradl nejen zahradní traktůrek, ale třeba i čerstvě nadělenou čtyřkolku. Za zlodějem zůstala škoda větší než půl milionu korun.

Po dopadení, kterému předcházela precizní práce kriminalistů, se jim většinu kradených věcí podařilo zajistit. „Byla mezi nimi také dětská čtyřkolka, kterou dostal k Vánocům malý chlapec. Radost z dárku si ale hoch užil pouhé dva dny, než o něj přišel. Odcizenou čtyřkolku ale kriminalisté vypátrali a chlapec ji tak dostane podruhé, tentokrát od policistů,“ uvedla mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Z krádeží byl obviněn 32letý muž z Třebíčska. Policisté navíc zjistili, že si většinu kradených věcí schovával po různých objektech. „Dvaatřicetiletý muž je obviněn z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, a dále přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ řekl vyšetřovatel Jakub Pivoňka. Obviněný muž byl v minulosti opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost.

Obviněný muž se nejčastěji zaměřoval na domy, které majitelé rekonstruovali, dále měl vykrást stodoly, zahradní domky, garáž nebo stavební buňku. „Nejvyšší škoda, a to kolem sto tisíc korun, vznikla na rodinném domě, u kterého muž zničil okno a balkonové dveře. Také odcizený zahradní traktůrek se po dopadení muže podařilo zajistit,“ dodala Kroutilová. Muži za krádeže hrozí až pět let vězení.

Video  Policie našla v lesíku mezi Vidoulí a parkem Košíře-Moto lidské ostatky (7. ledna 2024).  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání