Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kuchař Jozef měl Patricii vyříznout srdce: Jeho otec byl vrah přezdívaný bratislavský škrtič!

Autor: štt - 
8. ledna 2024
05:00

Minulý týden Slovensko zasáhla zpráva o brutální vraždě servírky Patricie (†48). Obviněným z tohoto zločinu je kuchař Jozef H. (47). Objevily se šokující informace o jeho otci. Jím by měl být Štefan Pantl přezdívaný bratislavský škrtič. Jde o jednoho z mála vrahů popravených na Slovensku za minulého režimu.

Mrazivou spojitost mezi kuchařem obviněným z vraždy Patricie a bratislavským škrtičem se podařilo zjistit reportérům z televize JOJ. Ve slovenské moderní historii bychom nenašli mnoho zločinů, za které by soud udělil nejvyšší možný trest. Jedním z mála vrahů, kteří skončili na oprátce, byl i Štefan Pantl. Odsouzen byl v roce 1981 za dvojnásobnou vraždu, znásilnění a krádež, jak uvedl server noviny.sk.

Bratislavský škrtič

V roce 1979 bylo Pantlovi pětadvacet let. Na jednom večírku se seznámil se dvěma dívkami – Olgou a Vlastou. Ženatý muž obě přesvědčil, aby s ním šly do jeho nového bytu. Když ženy chtěly jít spát, začal se dožadovat sexu. Poté, co odmítly, fyzicky je napadl.

Olgu nejdříve uškrtil páskem od županu a opakovaně jí skočil na krk. Vlastu poté surově zbil a znásilnil. Tutéž noc ji donutil s ním jít na procházku. Po celou dobu ji vedl uvázanou. Dívka se mu však vysmýkla a běžela pro pomoc. Muž ji doběhl a klackem ji udusil. Dobová média o něm proto tehdy psala jako o „bratislavském škrtiči“.

Genetická predispozice

V době, kdy soud Pantla odsoudil k trestu smrti, byly Jozefovi pouhé tři roky. Nyní po 44 letech čelí vážnému obvinění z brutální vraždy své o rok starší přítelkyně Patricie. Ve čtvrtek 4. ledna ji slovenští policisté našli mrtvou v jejím bratislavském bytě. Vedle jejího zohaveného těla ležel kýbl s vnitřnostmi, včetně srdce. Vrah jí navíc odřezal část tváře a stehen.

Možné vysvětlení hledal reportér Andrej Zavřel u klinického psychiatra Svetozára Droba, který na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let vypracoval lékařský posudek na Pantla. „Jedná se o genetické vlohy, které jsou zakódovany ve struktuře jeho osobnosti,“ uvedl Droba. Dle jeho hypotézy se tyto dosud skryté predispozice mohly projevit během hádek či až při samotném aktu násilí.

Video  Slovenští novináři přinesli šokující zjištění o obviněném Jozefu H. (47).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

MADONNA ( 9. ledna 2024 00:37 )

* pouze 1× na

MADONNA ( 9. ledna 2024 00:36 )

To myslíte jako na na mne?

Jiri Ludvik ( 8. ledna 2024 19:36 )

O jednu blbku by bylo méně!

MADONNA ( 8. ledna 2024 19:17 )

No, je to opravdu šílenost.... Magor vedle magora...

Jiri Ludvik ( 8. ledna 2024 10:05 )

Buďte ráda, že jste si ho nenabrnkla...mohli tady o Vás psát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání