Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Denys měl v Hranicích pobodat svou známou: Obvinili ho z pokusu o vraždu

Alej v Hranicích, kde došlo k brutálnímu útoku.
Alej v Hranicích, kde došlo k brutálnímu útoku.  (Autor: Blesk: Romana Vébrová)
Aktualizováno -
7. ledna 2024
16:44
Autor: VaB - 
6. ledna 2024
10:23

Karlovarští kriminalisté pátrali po Denysovi D., který měl v Hranicích na Chebsku pobodat svou známou. Ženu ve vážném stavu a s několika bodnými ranami do nemocnice transportoval vrtulník. Muž podezřelý z pokusu o vraždu se po činu dal na útěk. V neděli ho kriminalisté obvinili.

Policisté společně se záchranáři zasahovali v pátek v noci v Hranicích na Chebsku. 39letý Denys D. tady podle policie pobodal svou známou, 32letou ženu. Způsobil jí několik vážných bodnořezných poranění na několika částech těla.

Vážně zraněnou ženu do nemocnice transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Podle krajských kriminalistů chtěl útočník ženu zabít, to se mu naštěstí nepodařilo. „Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Po devětatřicetiletém muži, který je podezřelý ze spáchání tohoto násilného trestného činu, kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení usilovně pátrají,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Zadrženého muže kriminalisté v neděli obvinili z pokusu o vraždu a nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu 12 až 20 let vězení. „Fyzickou újmou vyhrožoval také čtyřiatřicetiletému muži, který se na místě ženy zastal. Toho měl ohrožovat přinesenou tyčí. Vzhledem k agresivnímu chování obviněného měl čtyřiatřicetiletý muž obavu o svůj život a zdraví," uvedl Kopřiva.

Policisté po muži pátrali v celém okolí, nakonec byl nalezen v Aši schovaný u garáží. Policie předem varovala, že může být nebezpečný a nikdo by se ho neměl pokoušet zadržet. 

Bodal do krku

Podle svědka, se kterým mluvil server Novinky.cz, doprovázel společně s dalším mužem napadenou ženu z práce domů. Zadržený muž měl ženě telefonovat s tím, kdo ji doprovází domů. Zřejmě jim celou dobu byl v patách a v aleji v Husově ulici je dohnal. Jde o odlehlou část Hranic, kde je několik rodinných domů.  

„Stál jsem na rohu u dopravní značky a nic nedělal, jen jsem stál. On se potom rozeběhl a vlastně ji bodnul do krku a ona začala volat o pomoc,“ popsal svědek s tím, že útočník z místa činu utekl a po dvou minutách se vrátil. Ženu zasadil další rány nožem. 

Pobodaná se dala na útěk, aby se měla kde schovat. Dva muži, kteří ji doprovázeli, pak začali s první pomocí. „Já jsem jí dal na tu ránu triko, co jsem měl s sebou v batohu,“ dodal muž. Společně pak rukami drželi krvácející rány. Muž podezřelý z pokusu o vraždu směřem k napadení prý prohlásil: „Ty to stejně přežiješ!"

Video  Detaily policejního zásahu proti masovému střelci: Policisté zveřejnili video ze svého pohledu!  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Moly28 ( 7. ledna 2024 00:20 )

Spíš původem Maďar.

MADONNA ( 6. ledna 2024 23:24 )

No, to je teda děs...

MADONNA ( 6. ledna 2024 23:22 )

Tak, už aby šel dřepět!

MADONNA ( 6. ledna 2024 23:21 )

Kofola Denys postrach ulice

Moly28 ( 6. ledna 2024 22:17 )

A ještě tam má: Život je o to hezčí. Když některé špatné lidi odstraníš z života.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání