Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Jáchymově hořel rodinný dům: Hasiči našli jednoho mrtvého, další člověk se zranil

Hasiči v Jáchymově bojovali s požárem rodinného domu. Našli v něm mrtvého člověka.
Hasiči v Jáchymově bojovali s požárem rodinného domu. Našli v něm mrtvého člověka.  (Autor: HZS Karlovarského kraje)
Autor: ČTK - 
2. ledna 2024
17:39

Hasiči našli po požáru rodinného domu v Jáchymově na Karlovarsku jednoho mrtvého člověka. Další osoba utrpěla lehké zranění. Objekt v centru města začal hořet dnes dopoledne.

Požár domu mají hasiči pod kontrolou a dohašují ho, řekl dnes před 17:00 mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Příčinu vyšetřovatelé zjišťují, hlavní silnice z centra Jáchymova na Boží Dar zůstává uzavřená.

Video  Hasiči v rodinném domě v Jáchymově našli mrtvého.  - HZS Karlovarského kraje
Video se připravuje ...

Tělo bez známek života našli hasiči při průzkumu domu. Záchranáři na místě ošetřili jednu osobu s lehkými popáleninami. „Po celou dobu požáru zůstala záchranná služba na místě pro případ dalších raněných, zejména pak hasičů, což si vyžádal i velitel hasičského sboru,“ řekl ČTK mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Kvůli požáru byl před polednem vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu, povoláno bylo pět jednotek hasičů. V domě hořelo celé podkroví, požár se rozšiřoval také na sousední dům. Nájemníky policisté evakuovali.

Místo po požáru nyní hasiči dohašují. „Požár je zcela pod kontrolou, je potřeba rozebrat část stropní konstrukce a dohasit skrytá ohniska pod plechovou střechou,“ uvedl Kasal. V domě zůstávají tři jednotky hasičů z původních pěti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání