Sám doufá, že přísloví »Jak na Nový rok, tak po celý rok!« v jeho případě platit nebude. Právě o silvestrovské noci se mu totiž udělalo natolik špatně, že musela být akutně přivolána záchranná služba.

Těžký zánět

„Mám těžký zánět průdušek se silným astmatem, které mám již vrozené. A hned prvního ledna, na Nový rok, jsem kolem půlnoci dostal těžký astmatický záchvat,“ vysvětlil Kozub Blesku. Razantně ale vyvrátil, že by za jeho zdravotními problémy mělo stát cokoliv jiného jako třeba mnohými spekulované psychické problémy. „Měl jsem extrémně rychlou tepovou frekvenci s náběhem na slabý infarkt,“ řekl znatelně zadýchaným hlasem Štěpán s tím, že stále leží na kyslíku a necítí se ještě vůbec dobře.

Pod dozorem

Přestože byl jeho zdravotní stav vážný, hospitalizace nakonec nutná nebyla. „Když přijela záchranka, dostal jsem léky a jsem pod dozorem plicního lékaře,“ svěřil Kozub s tím, že léčba probíhá doma. Problémy s dýcháním ale přetrvávají, a tak si musel naordinovat úplnou pauzu od všech pracovních aktivit.

Video
Video se připravuje ...

Štěpán Kozub: Starší generace můj humor vstřebává hůř. Petr Macek, Lukáš Červený

Plánuje brzký návrat

Hned jak se mu uleví, plánuje Štěpán naplno naskočit do pracovního režimu. „Budu dál normálně vystupovat,“ nepochybuje. Kdy to bude, zatím ale nedokážou říct ani lékaři. Lednové termíny v jeho novém komediálním BUMBUM clubu byly zrušeny úplně, jelikož byly naplánovány na tento týden. Divadlo Mír v Ostravě však vydalo prohlášení, že se Štěpánem nadále počítají i na všechna představení Tik Tik naplánovaná od 16. ledna.

 »500«

  • Tolik tisíc lidí u nás trápí astma, dalších 250 tisíc o své nemoci neví.

Co je astma?

  • Celým názvem astma bronchiale je chronické onemocnění dýchacích cest, při kterém zanícení na průduškách omezuje průchod vzduchu a vyvolává kašel, sípání a problémy s dýcháním. Při akutním astmatickém záchvatu se člověk nemůže pořádně nadechnout. Nejzávažnější komplikací je status asthmaticus, který se sice vyskytuje vzácně, ale může člověka ohrozit na životě. Tímto termínem se rozumí těžký astmatický záchvat nebo řada záchvatů, které mohou trvat hodiny až dny. Jedná se o akutní stav, který vyžaduje odbornou lékařskou péči.

Fotogalerie
61 fotografií