O tom, že se s komikem něco děje, svědčí i jeho vzhled. Odulý obličej, prořídlé neumytě vypadající vlasy, stažené do culíku, k tomu nějaké to kilo navíc, které zakrývá volným oblečením. 

„Vážení přátelé, nepíše se mi to úplně nejlépe, ale na nějaký čas se s vámi budu muset rozloučit, jak zde na sociálních sítích, tak na živých vystoupeních. Zdraví je důležitější a já se bohužel dostal na hranu. Léčím se. Není to snadné. Pracuji na tom a věřím, že se brzy opět uvidíme, buď v divadle, v clubu, nebo kdekoli jinde. Děkuji vám za pochopení,“ napsal fanouškům během středečního večera na svůj instagramový profil Kozub. O jakou léčbu, nebo nemoc se jedná, neprozradil. 

Video
Video se připravuje ...

Štěpán Kozub ve Varech: Za nárůst popularity vděčím covidu! Petr Macek

Comedy clubu Bum Bum oznámil rušení pěti lednových představení s názvem „Drž hubu!“, ve kterých Kozub vystupoval společně s Robinem Ferrem. „Milí fanoušci, s těžkým srdcem vás musíme informovat, že jsme museli z vážných zdravotních důvodů zrušit pět lednových představení. Brzy vypíšeme termíny náhradní, o kterých vás budeme informovat mailem,“ oznámil klub, kde komik naposledy vystupoval na Silvestra. 

„Vzhledem k velkému pracovnímu vytížení a dlouhodobým zažívacím a respiračním potížím se Štěpánovi před několika dny v pozdních nočních hodinách přitížilo natolik, že mu musela být poskytnuta lékařská pomoc,“ uvedla pro Blesk hercova manažerka Dominika Kašovská.

Ke svému zdravotnímu stavu se Kozub vyjádřil i v prosincovém dílu podcastu U Kulatého stolu.Když toho dělám hodně, vždycky to zdravotně odskáču. Práce je ale pro mě důležitá. Naplňuje mě a ničí zároveň. Je to začarovaný kruh,“ řekl. 

»4«

  • Tolik let vydrželo jeho manželství s láskou z konzervatoře Barborou.

Divadlo Mír (zatím) věří

O poznání optimističtěji však situaci vidí Divadlo Mír, které herci vyneslo slávu díky improvizační show Tři tygři a v němž Kozub od roku 2018 navíc působí na pozici uměleckého šéfa.

„Jak jste již možná zaznamenali, Štěpán Kozub se bohužel aktuálně potýká se zdravotními komplikacemi, se kterými se léčí, a tak si nyní dopřává zasloužený odpočinek,“ informovalo divadlo na facebooku. „Štěpán je však velký srdcař a míruje nejen vás, ale i celé naše divadlo, a tak je přesvědčen, že díky léčbě a odpočinku již bude od 16. ledna schopen odehrát všechna představení Tik Tik v Divadle Mír. Rádi bychom vás tedy ujistili, že se aktuálně žádná představení neruší,“ píše se v prohlášení. 

Kila za miliony?!

Právě na tento rok je již delší dobu naplánované natáčení životopisného příběhu spisovatele Jaroslava Haška (†39). Autora slavného Švejka měl ve filmu ztvárnit právě Štěpán Kozub, který ale v posledních letech razantně zhubl.

„Přišel za mnou režisér, jestli bych mohl na tu roli přibrat třicet kilo! Řekl jsem mu, že to udělám za devět milionů. Ty mi ale nedal, takže to dělat nebudu,“ prohlásil před časem Kozub na konto nabídky od Davida Laňky (49). Přesto však poslední dobou kila zase výrazně začal nabírat, a je tedy otázkou, zda za tím byl jen uspěchaný životní styl, jeho zdravotní problémy, anebo si s režisérem přece jen nakonec neplácli...

Fotogalerie
66 fotografií