Asi sedm desítek policistů včetně Prvního oddělení, tedy pražské „mordparty“ pátrá od soboty v okolí Vidoule a přírodního parku Košíře – Motol na Praze 5. I dnes se policisté na akci pořádně vyzbrojili, tedy stejně jako v sobotu nechyběly například hrábě, lopaty, nebo dokonce mačety. V odpoledních hodinách přišel zlom, policie totiž byla úspěšná.

Policisté společně s kriminalisty nalezli kosterní ostatky, které by mohly přímo souviset s prověřováním násilného trestného činu, které vede První oddělení kraje. Přímou spojitost však v tuto chvíli nemůžeme potvrdit, musíme počkat na výsledky znaleckých expertiz,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Podle informací Blesku byly kosterní pozůstatky mezi křovím, daleko od cest. Ostatky však nejsou kompletní, na místo byl povolán i pes, který je speciálně vycvičen na hledání lidských ostatků. Policisté se tak na místě zdrží minimálně do tmy.

Mělo by se jednat zhruba o rok starý případ a celá akce také souvisí s pátráním, které proběhlo v létě na Kladensku. Tehdy pátrání probíhalo dokonce několik týdnů. V létě však byla policie velmi skoupá na svoje vyjádření. „Mohu potvrdit, že pražští policisté v současné době pátrají ve Středočeském kraji po pohřešované osobě,“ řekl tehdy bez dalších podrobností Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Richard Hrdina hovoří o rozsáhlé pátrací akci v okolí Vidoule Václav Burian

Video
Video se připravuje ...

Policie našla v lesích mezi Vidoulí a parkem Košíře-Motol lidské kosterní ostatky (7. ledna 2024) Václav Burian

Fotogalerie
42 fotografií